این دستور را درست کردی؟
دمی نخودسبز و هویج و زیره
معرفی
مواد اولیه دمی نخودسبز و هویج و زیره
برای 2 نفرسهچهارم پیمانه
1 عدد بزرگ
1 عدد بزرگ
یک و نیم قاشق مرباخوری
1 قاشق غذاخوری
2 قاشق مرباخوری
6 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
3 پیمانه
1 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه دمی نخودسبز و هویج و زیره
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- جعفری را پاک کنید، بشویید و ساطوری کنید.
- هویج، گوجهفرنگی و سیر را بشویید و پوست بگیرید.
- هویج را بهشکل دلخواه و گوجه را نگینی خرد کنید. سیر را رنده کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
هویج و نخودسبز را در قابلمهای بریزید و با مقدار مناسبی آب روی حرارت ملایم بپزید. بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمه دیگری روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم داغ شود؛ سپس پیاز را تفت دهید تا بلوری شود. سیر و زیره را به پیاز اضافه کنید و همبزنید تا عطر سیر و زیره فضا را پُر کند. حالا برنج، نمک و آب را اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش آید و بجوشد و کاملا تبخیر شود.
مرحله 3
وقتی آبِ برنج تبخیر شد، حرارت را کم کنید، گوجه، جعفری، نخودسبز و هویج را به پلو اضافه کرده، مخلوط کنید، با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَمکنی بگذارید) و منتظر بمانید تا پلو بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.
نکتهها
- بجای نخود سبز میتوانید از کنسرو آن استفاده کنید.
- میزان نمک، ادویهجات، روغن و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است بهازای هر 2 پیمانه برنج 3 و نیم پیمانه آب استفاده کنید تا برنج آبِ کافی برای مغزپختشدن داشته باشد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟