slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
جوشاندن-تفت دادن-فر
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایتالیا

این دستور را درست کردی؟


لازانیا هویج و کرفس

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه لازانیا هویج و کرفس

برای 2 نفر

مواد اولیه لازانیا هویج و کرفس

آرد سفید

2 قاشق غذاخوری

آب (برای جوشاندن ورقه‌های لازانیا)

به میزان لازم

نمک (برای سس)

1 قاشق چای‌خوری

پنیر موزارِلّا (MOZZARELLA) (پنیر پیتزا)

2 پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

کرفس (ساقه)

3 عدد متوسط

لازانیا

250 گرم

روغن مایع (برای سس)

یک‌سوم پیمانه

آب (جوش-برای عصاره)

1 پیمانه

عصاره مرغ (یا عصاره گوشت)

1 عدد متوسط

روغن مایع (برای جوشاندن ورقه‌های لازانیا)

5 قاشق غذاخوری

خامه

2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

هویج

3 عدد متوسط

نمک (برای جوشاندن ورقه‌های لازانیا)

1 قاشق غذاخوری

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

طرز تهیه لازانیا هویج و کرفس

تهیه مواد میانی

مرحله 1

کرفس و هویج را بشویید. پوست هویج را بگیرید. کرفس را حلقه‌ای و هویج را خلالی خرد کنید، سپس در ظروفی جداگانه بخارپز کرده یا در آب‌جوش بپزید؛ البته مراقب باشید فقط کمی نرم شوند. در این فاصله پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی ریز خرد کرده و سیر را رنده کنید.

مرحله 2

هویج و کرفس پخته را آبکش کنید و عصاره را در آب‌جوش حل کنید. اول در تابه روغن داغ کنید، سپس پیاز را تفت دهید تا بلوری شود. بعد سیر را اضافه کنید و تفت دهید.

کرفس و هویج را هم اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و تفت دهید. بعد آرد را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

مرحله 3

عصاره حل‌شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم به‌آرامی هم‌بزنید تا سس غلیظ شود. درنهایت خامه را اضافه کنید و خوب هم‌بزنید و پیش‌از آنکه به‌جوش آید از روی حرارت بردارید.

تهیه لازانیا

مرحله 1

اگر ورقه لازانیا خشک تهیه کرده‌اید، ابتدا یک قابلمه آب جوش بیاورید سپس در آن روغن و نمک بریزید. آب که جوش آمد، ورقه‌ها را در قابلمه بریزید و به همان مدت زمانی که روی بسته نوشته شده‌است بجوشانید.

پس از جوشاندن، ورقه‌ها را با آب‌سرد آبکشی کرده و کنار بگذارید، لازم به ذکر است اگر انتخاب شما لازانیا پیش‌پخت باشد، به جوشاندن نیازی ندارید و کافی است ورقه‌ها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم شوند.

فر را در دمای 180 درجه ساتیگراد گرم کنید. کف و دیواره‌های ظرف نچسب مدنظرتان را با کمی روغن چرب کنید، این کار از خشک‌شدن و چسبیدن لازانیا جلوگیری می‌کند.

پیچیدن ورقه‌ای

مرحله 1

ابتدا یک لایه ورقه لازانیا را در ظرف از قبل چرب‌شده پهن کنید.

مرحله 2

مقدار کمی از مواد میانی تهیه‌شده را روی لایه قرار داده، روی آن پنیر پیتزا بریزید و تمامی لایه‌ها را به‌همین‌ترتیب ادامه دهید.

مرحله 3

بعد از آنکه 4 الی 6 لایه از لازانیا را به‌همین‌ترتیب روی هم چیدید، روی سطح لایه آخر را با پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فری که از قبل با دمای 180 درجه گرم کرده‌اید بگذارید.

پیچیدن بقچه‌ای

مرحله 1

دو ورقه لازانیا را به حالت بعلاوه (+) روی هم بگذارید.

مرحله 2

در مرکز تلاقی دو ورقه از مواد میانی تهیه‌شده بریزید، سپس پنیر پیتزا روی آن بریزید و ورقه‌ها را از جهات مخالف روی هم بگذارید.

مرحله 3

حالا لازانیاها را داخل ظرف مورد نظر که از قبل چرب‌شده بگذارید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فری که از قبل با دمای 180 درجه گرم کرده‌اید بگذارید.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات، پنیر و به‌طورکلی تمامی مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. چون در این غذا از عصاره استفاده می‌شود که خود نمک دارد؛ در استفاده از نمک دقت کنید تا غذای شما شور نشود.
  3. بهتر است تا جایی که می‌توانید لازانیا را با کمترین میزان روغن و چربی آماده کنید. زیرا پنیر پیتزا معمولاً بسیار چرب است.
  4. بهتر است ظرف استفاده‌شده برای لازانیا پیرکس یا نچسب باشد. لازم به ذکر است حتما کف و دیواره‌های آن را با کره یا روغن چرب کنید.
  5. بهتر است مواد و پنیر روی هر لایه لازانیا کم و نازک باشد تا لایه‌ها از هم باز نشوند..
  6. بهتر است قبل از آنکه لازانیا را در فر بگذارید مقداری آب روی آن اسپری کنید. این‌کار کمک می‌کند رطوبت پنیر و در نتیجه حالت کشسانی آن بیشتر شود.
  7. اگر بخواهید لازانیای تردتری داشته باشید می‌توانید حین پختن لازانیا یک کاسه آب در فر بگذارید.
  8. 2 درصورتی که آبِ گوشت یا مرغ در دسترس دارید، می‌توانید برای هر 2 نفر به جای استفاده از عصاره حل‌شده در یک لیوان آبِ جوش از 1 پیمانه آبِ گوشت یا مرغ استفاده کنید. .
  9. 2 الی 3 دقیقه آخر پخت لازانیا، فر را روی حالت گریل قرار هید تا سطح لازانیا کاملا طلایی و خوش‌رنگ شود.
  10. برای جوشاندن ورقه‌های لازانیای خشک، برای2 نفر به ازای هر بسته 200 تا 250 گرمی از 5 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق غذاخوری نمک در قابلمه‌ای که دو-سوم آن از آب پر شده استفاده کنید. .
  11. دما و زمان در تمامی فرها یکسان نیست. پس باتوجه به کارایی فر شما ممکن است نیاز باشد زمان کمی بیشتر شود. بنابراین بعد از 30 دقیقه به لازانیا سربزنید. .
  12. اگر لازانیا را پس از خروج از فر فورا برش بزنید از هم میپاشد پس بهتر است بعد از آنکه از فر درآمد کمی منتظر بمانید تا از دما و حرارت بیفتد، سپس آن را برش بزنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها