slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟


خورش هویج با گوشت

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش هویج با گوشت

برای 2 نفر

زعفران (دم‌کرده-غلیظ)

4 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند

200 گرم

آلو

10 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

هویج

3 عدد بزرگ

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش هویج با گوشت

آماده‌سازی

  1. هویج، پیاز و گوشت را خوب بشویید؛
  2. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید؛
  3. هویج را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید؛
  4. گوشت را هم مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
  5. آلوها را هم در یک کاسه آب بریزید تا حدود 10 دقیقه خیس بخورند و نرم شوند، بعد آبشان را دور بریزید.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شوند. بعد گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

مرحله 2

حالا به گوشت، زردچوبه و فلفل بزنید و کمی تفت دهید، بعد در غذا آب بریزید و درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم خوب بپزد.

مرحله 3

در این فاصله در ماهیتابه‌ای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس هویج‌ را در آن تفت دهید تا کمی نرم شود. بعد رب گوجه را اضافه کنید و با هویج تفت دهید تا رنگ رب باز شده و بوی خامی‌اش گرفته شود.

مرحله 4

وقتی گوشت کاملاَ پخت، محتویات تابه را به‌همراه آلوی خیس‌خورده، زعفران و نمک در غذا بریزید و اجازه دهید چند دقیقه‌ای بپزند تا مزه‌ها به خورد هم بروند و آب خورش غلیظ شود.

نکته‌ها

  1. میزان نمک، روغن و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. هویج را رنده نکنید.
  3. هویج را آبپز نکنید، باید سرخ شود چون آبپز شده آن باعث شیرین شدن غذا می‌شود.
  4. درصورت تمایل می‌توانید مقداری آب‌غوره یا آب نارنج هم در این مرحله به غذا اضافه کنید. میزان آب نارنج یا آب‌غوره می‌تواند بسته به ذائقه شما تغییر کند. بدیهی است که طعم غذا هم بسته به میزان مصرفی مدنظر شما تغییر خواهد کرد.
  5. درصورت تمایل می‌توانید همراه با آبغوره 1 قاشق غذاخوری شکر بریزید. (این میزان برای 2 نفر است.)
  6. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمان پخت در گوشت و حبوبات می‌شود.
  7. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها