slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ترکیه

این دستور را درست کردی؟


دمی بلغور

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دمی بلغور

برای 2 نفر

بلغور گندم

2 پیمانه

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

آب (برای پخت بلغور)

4 پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

گوجه فرنگی

2 عدد بزرگ

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

یک و نیم قاشق مرباخوری

طرز تهیه دمی بلغور

آماده‌سازی

  1. بلغور را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 1 تا 2 ساعت بخیسانید.
  2. پیاز و گوجه را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. (گرفتن پوست گوجه اختیاری است.)

مراحل پخت

مرحله 1

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و کف آن روغن بریزید. روغن که گرم شد، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. گوجه را به پیاز اضافه کرده، تفت دهید تا آب گوجه کشیده‌شود. بعد رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شده و بوی خامی‌اش گرفته شود.

مرحله 2

رنگ ب که باز شد، نمک و فلفل بزنید و بلغور خیس‌خورده را هم اضافه کنید. آب بریزید و حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا آب بخار شود. وقتی آبِ غذا کاملا کشیده‌شد، از کناره‌های قابلمه به سمت وسط جمع کنید، با قاشق چند سوراخ داخل بلغورها ایجاد کنید، درصورت نیاز دم‌کنی بگذارید و درب قابلمه را ببندید تا دَم‌بکشد.

نکته‌ها

  1. می‎‌توانید به‌جای آب، از ترکیب آبِ مرغ و آب، استفاده کنید. درصورتی‌که آبِ مرغ یا گوشت دردسترس نداشتید می‌توانید یک عصاره مرغ یا گوشت در آب حل کرده و به غذا اضافه کنید. فقط در صورت استفاده از عصاره یا آبِ مرغ یا گوشت به میزان نمکی که در غذا می‌ریزید دقت کنید تا شور نشود.
  2. میزان نمک، ادویه‌جات، روغن و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است به‌ازای هر 2 پیمانه برنج 3 و نیم پیمانه آب استفاده کنید تا برنج آبِ کافی برای مغزپخت‌شدن داشته باشد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها