این دستور را درست کردی؟
دمی تخممرغ
مواد اولیه دمی تخممرغ
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
2 پیمانه
یکچهارم قاشق غذاخوری
3 پیمانه
1 عدد متوسط
4 عدد متوسط
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
4 عدد متوسط
1 عدد متوسط
4 عدد متوسط
یک و نیم قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
طرز تهیه دمی تخممرغ
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- فلفل سبز را بشویید و نگینی خرد کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
قابلمه مدنظر برای پختِ دمی را روی حرارت ملایم بگذارید، روغن بریزد و کمی صبر کنید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. حالا فلفلسبز بریزید و بعد از یک تفت کوچک، تخم گشنیز، زیره، میخک، هل و چوب دارچین را اضافه کنید و خوب ادویهجات را با پیاز و فلفلسبز تفت دهید؛ حالا برنج را به همراه آب و نمک داخل قابلمه بریزید و زیرو رو کنید؛ حرارت را زیاد کنید تا بجوشد و آبِ برنج تبخیر شود.
مرحله 2
زمانی که آبِ برنج کامل تبخیر شد، زعفران را روی برنج بریزید با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَمکنی بگذارید) و منتظر بمانید تا بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.
مرحله 3
در این فاصله، تخممرغها را آبپز کنید.
مرحله 4
وقتی برنج دَم کشید، تخممرغهای آبپز را پوست بگیرید و حلقهای یا از وسط برش بزنید. دمی را در ظرف سرو بکشید و با تخممرغ تزیین کنید.
نکتهها
- تخممرغها را در کیسه فریزر بگذارید و بپزید. البته بهجای استفاده از کیسه فریز برای پختِ تخممرغ، میتوانید آنها را چند دقیقه قبل از پخت، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند و در حین پخت ترک نخورند.
- میزان نمک، ادویهجات، روغن و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- بعد از پختِ دمی و قبل از سرو، دانههای میخک و چوب دارچین را از برنج خارج کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است بهازای هر 2 پیمانه برنج 3 و نیم پیمانه آب استفاده کنید تا برنج آبِ کافی برای مغزپختشدن داشته باشد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها