slider image
slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
شیرین
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
سمنان

این دستور را درست کردی؟


دمی شیر

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دمی شیر

برای 2 نفر

شیرگاو

3.5 پیمانه

کره

75 گرم

خرما

10 عدد متوسط

برنج

2 پیمانه

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

نمک

یک و نیم قاشق مرباخوری

طرز تهیه دمی شیر

آماده‌سازی

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید. هسته‌های خرما را جداکنید.

مراحل پخت

مرحله 1

برنج را به همراه شیر و نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید.

مرحله 2

وقتی شیر جوشید و تقریباً جذب برنج شد، کره را اضافه کرده و کمی زیر و رو کنید؛ فقط مراقب باشید برنج خرد نشود. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَم‌کنی بگذارید) و منتظر بمانید تا برنج بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.

مرحله 3

وقتی برنج دَم کشید، خرما را در کمی روغن سرخ کنید و آن را لابه‌لای برنج بچینید و سرو کنید. نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، کره و نمک به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  2. می‌توانید به‌جای خیساندن برنج در آب آن را در میزان ذکرشده شیر در قابلمه بخیسانید و بعداز طی‌شدن زمان 3 تا 4 ساعت، مستقیم روی حرارت قراردهید.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است برای دمی شیر، به‌ازای هر 2 پیمانه برنج 4 پیمانه شیر یا ترکیب 3.5 پیمانه شیر و 0.5 پیمانه آب استفاده کنید تا برنج مغزپخت‌شود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها