

زمان آمادهسازی
زمان پخت
مزه
سطح مهارت
فصل
زادگاه
این دستور را درست کردی؟
خرماپلو
4
اشتراک گذاری
مواد اولیه
برای 2 نفرفلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
روغنمایع
یکچهارم پیمانه
زرشک
4 قاشق غذاخوری
برنج
2 پیمانه
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
خلالپسته
2 قاشق غذاخوری
نمک (برای مرغ)
1 قاشق چایخوری
نمک (برای خیساندن برنج)
1 قاشق غذاخوری
آب
به میزان لازم
خلالبادام
2 قاشق غذاخوری
پیاز
1 عدد متوسط
گوشت سینهمرغ
350 گرم
کره
50 گرم
نمک (برای پخت برنج)
1 قاشق مرباخوری
زعفران (دمکرده)
یکچهارم پیمانه
خرما
12 عدد متوسط
طرز تهیه خرماپلو
آمادهسازی
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتراست کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید.
سینه مرغ را مکعبی خردکنید و بشویید.
خرما را بشویید و هسته خرما را خارج کنید.
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خردکنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید، سپس مرغ را در پیاز تفت دهید. نمک، فلفل و زردچوبه بزنید، بعد زعفران و کمی آب اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ روی حرارت ملایم بپزد و آبِ مرغ تمام شود.
مرحله 2
در تابه دیگری کمی کره بریزید و خرما را در آن تفت دهید و از ظرف خارج کنید. یعد در همان ظرف، کشمش، زرشک، خلال بادام و خلال پسته را تفت دهید و همه را کنار بگذارید تا بعد از پختِ برنج، روی آن بریزید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 5
برنج دمکشیده را در ظرف سرو بکشید و با مرغ، خرما، خلال بادام، خلال پسته، کشمش و زرشک تفتداده شده تزیین کنید. نوشجان!
نکتهها
- میزان روغن، کره، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاست؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- بهتر است خلال بادام و پسته را به مدت 10 دقیقه در کمی گلاب بخیسانید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها