

زمان آمادهسازی
زمان پخت
مزه
روش تهیه
زادگاه
این دستور را درست کردی؟
آش دانهکولانه
4
اشتراک گذاری
مواد اولیه
برای 4 نفرمواد اولیه آش دانه کولانه
مرزه خشک
1 قاشق غذاخوری
نعنا خشک
1 قاشق غذاخوری
روغنمایع
یکچهارم پیمانه
عدس
50 گرم
نخود
50 گرم
بلغور گندم (یا گندم)
60 گرم
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
پیاز
1 عدد متوسط
لوبیاقرمز
50 گرم
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
آب
به میزان لازم
کوفته ریزه
پیاز
1 عدد متوسط
روغنمایع
یکچهارم پیمانه
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
آرد سوخاری
1 قاشق غذاخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
گوشت چرخکرده
200 گرم
طرز تهیه آش دانهکولانه
مرحله 1
در ابتدا نخود و لوبیا را جداگانه در مقدار مناسبی آب بپزید تا نرم شوند، سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
اواسط زمان پخت نخود و لوبیا، عدس و گندم را با مقدار مناسبی آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا با هم بپزند و لعاب بدهند.
مرحله 3
در این فاصله برای تهیه کوفته قلقلی، پیازِ آن را رنده کنید و آبش را بگیرید. گوشت چرخکرده، پیاز، آرد، فلفل، نمک و زردچوبه را باهم مخلوط کنید و خوب ورز دهید، بعد با کف دستتان گوشت قلقلی درست کنید و اجازه دهید گوشت به مدت 1 ساعت در یخچال بماند تا خودش را بگیرد.
مرحله 4
وقتی نخود و لوبیا پختند و آبکش شدند، آنها را به عدس و گندم اضافه کرده و حرارت را کم کنید. غذا را مرتبا هم بزنید تا سر نرود. حین پخت اگر آب کم شد، حتماً آبجوش اضافه کنید. آش نباید بیش از حد غلیظ و کم آب شود.
مرحله 5
بعد از اینکه حبوبات با هم جوشیدند و از پخت کاملشان مطمئن شدید، مرزه خشک را اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید برای لعاب بیشتر کمی با گوشتکوب برقی گندم را له کنید.
مرحله 6
در این مرحله، پیازِ آش را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. در یک ماهیتابه روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و بلوری شود، بعد به آن نمک، فلفل و زردچوبه بزنید. حالا پیاز داغ را هم داخل آش بریزید.
مرحله 7
دوباره در تابه دیگری روغن بریزید و گوشت قلقلیهایی که استراحت کردند را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید.شما میتوانید کوفته ریزههای سرخشده را با آش ترکیب کنید یا آنها را برای تزئین، روی ظرف سرو آش بریزید.برای تزئین آش میتوانید روی آن پیازداغ و نعناداغ هم بریزید.
نکتهها
- بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، بهصورت جداگانه در کاسه پر از آب (تا سطح روی حبوبات) بخیسانید. در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات هم کمک میکند.
- در صورت استفاده از گندم، آن را 24 ساعت بخیسانید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها