slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول

این دستور را درست کردی؟


خورش فاصولیه

3.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش فاصولیه

برای 2 نفر

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آب (جوش)

به میزان لازم

شنبلیله خشک

1 قاشق غذاخوری

لوبیا سفید

سه‌چهارم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

گوشت گوسفند

200 گرم

طرز تهیه خورش فاصولیه

آماده‌سازی

  1. گوشت را بادقت بشویید تا مو یا خرده استخوانی به آن نماند، سپس خورشتی خرد کنید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. لوبیا را پاک کنید و خوب بشویید؛ بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت در کاسه‌ی پر از آبی بخیسانید. در این مدت، چند بار آب ظرف را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. خیساندن حبوبات به پخت بهتر و سریع‌تر آن هم کمک می‌کند.

مراحل پخت

مرحله 1

در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی روغن گرم شد، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. بعد زردچوبه و فلفل بپاشید و تفت دهید.

مرحله 3

حالا رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شده، بومی خامی‌اش گرفته شود. درادامه لوبیا را به‌همراه آب به غذا اضافه کنید و هم‌بزنید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آبِ خورش به‌جوش بیاید، بعد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید؛ اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم خوب بپزد.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، نمک و شنبلیله خشک را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید تا خورش به غلظت دلخواه رسیده، جا بیفتد وعطر و طعم شنبلیله هم آزاد شود.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. در ابتدای پخت به غذا نمک نزنید! چون باعثِ سفت‌شدن گوشت و افزایش زمان پخت گوشت و حبوبات می‌شود.
  3. مقدار رب گوجه بسته به غلظت آن می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.
  4. درصورت تمایل می‌توانید برای ترش‌شدن خورش به‌میزان دلخواه آب‌غوره یا کمی پودر لیموعمانی استفاده کنید.
  5. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  6. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها