خورش فسنجان فندق با مرغ
خورش فسنجان فندق با مرغخورش فسنجان فندق با مرغ
خورش فسنجان فندق با مرغ

خورش فسنجان فندق با مرغ

4
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟

خورش فسنجان فندق با مرغ

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

فسنجان از زمان قدیم، میان ایرانی‌ها رواج داشت. در گذشته چون مراحل پخت این غذا دشوار بود و مواد اولیه‌ش در دسترس همه نبود، غذایی اعیانی و شاهانه محسوب می‌شد. حالا که همه‌چیز هست؛ پس سفره‌تون رو مزین کنین به خورشت شاهانه.

مواد اولیه

برای 2 نفر
برای قلقلی

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

فندق

100 گرم

پیاز

1 عدد کوچک

نمک

نصف قاشق چای‌خوری

آب (سرد)

به میزان لازم

شکر

1 قاشق غذاخوری

رب انار

2 قاشق غذاخوری

برای مرغ

گوشت سینه مرغ

300 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

آماده‌سازی

مرحله 1

برای مزه‌دارکردن مرغ، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. مرغ را مکعبی یا بزرگتر خردکنید و بشویید. حالا پیاز و مرغ را در کاسه‌ای بریزید، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و به‌مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا مزه‌دارشود.

مرحله 2

دراین فاصله، برای تهیه فسنجان، پیاز را بشویید و پوست بگیرید. فندق را با چرخ‌گوشت، دو بار چرخ کنید، بعد پیاز را چرخ کنید تا فندق‌هایی که داخل چرخ گوشت مانده‌اند، خارج شوند.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه‌ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. فندق و پیاز چرخ‌شده را با هم در قابلمه تفت دهید تا کمی رنگ‌شان تغییر کند و بوی خامی آن‌ها گرفته‌شود.

مرحله 2

بعد رب انار را به فندق و پیاز اضافه کنید و تفت دهید، سپس آب بریزید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید سس آماده‌شده روی حرارت ملایم بپزد و کمی غلیظ شود.

مرحله 3

حالا شکر و نمک را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا شکر حل شود.

مرحله 4

دراین فاصله، در تابه‌‌ای روغن بریزید تا داغ شود، سپس مرغ مزه‌دارشده را از پیاز جدا کرده و در روغن سرخ کنید و در قابلمه خورش بریزید و درب ظرف را ببندید؛ اجازه دهید مرغ روی حرارت ملایم در سس بپزد و مزه بگیرد. وقتی خورش به روغن افتاد غذا آماده سرو است. نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. مقدار رب انار بسته به غلظت آن می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.
  3. مقدار شکر بسته به ترشی یا شیرینی رب انار و ذائقه شما قابل تغییر است؛ بهتر است شکر را کم‌کم اضافه کنید تا به طعم دلخواه خود برسید.
  4. درصورت تمایل می‌توانید اواخر پخت کمی هم زعفران دم‌کرده به خورش اضافه کنید.
  5. درصورتی که چرخ‌گوشت در دسترس ندارید می‌توانید از غذاساز یا آسیاب یا حتی رنده استفاده کنید.
  6. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ سرد استفاده کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها