slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
40 دقیقه
زمان انتظار
15 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
کم
فصل
زمستان-پاییز-تابستان-بهار
زادگاه
جنوب ایران

این دستور را درست کردی؟


ماهی با سس دقوس

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه ماهی با سس دقوس

برای 2 نفر

پیاز

1 عدد بزرگ

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

گوجه فرنگی

4 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

جعفری (یا نعناع (برای تزیین ماهی))

به میزان لازم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

برنج

2 پیمانه

آب

به میزان لازم

روغن

یک‌چهارم پیمانه

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

ماهی (تکه‌ای)

4 عدد متوسط

طرز تهیه ماهی با سس دقوس

آماده‌سازی

مرحله اول

ماهی‌ها را بشویید.

پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.

سیر را بشویید و رنده ریز کنید.

برنج را پاک کنید؛ با آب ولرم بشویید. تا زمان شفاف‌شدن آبِ برنج، به شست‌وشو ادامه دهید.

برنج را با مقداری آب و دو قاشق غذاخوری نمک، در حدی که آب روی برنج را بگیرد، بخیسانید. پس از گذشت این زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

گوجه‌فرنگی را بشویید و پوره کنید.

روش پخت

مرحله اول

ماهی را با نمک، فلفل ‌سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و اجازه دهید به‌مدت 15 دقیقه مزه‌دار شود.

مرحله دوم

در تابه‌ای روغن بریزید؛ روی حرارت بگذارید تا گرم شود. سپس، دو طرف ماهی را سرخ کنید و آن را کنار بگذارید.

مرحله سوم

دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و بگذارید برنج بجوشد. هر از گاهی، کف ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید. بسته به نوع برنج، حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا برنج مغزپخت شود. برای آزمایش، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید؛ اگر سطح آن نرم، ولی داخلش کمی سفت بود، آماده آبکشی است.

مرحله چهارم

برنج را آبکشی کنید و روی آن مقداری آب سرد بریزید تا نمک اضافی و لعاب آن گرفته شود.

مرحله پنجم

در قابلمه مدنظر برای دم‌کردن برنج، مقداری روغن بریزید. در صورت تمایل، ته‌دیگ مدنظرتان را در قابلمه بچینید. برنج آبکشی‌شده را روی ته‌دیگ بریزید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها سمت وسط قابلمه جمع کنید. درِ قابلمه را بگذارید. اجازه دهید برنج، روی حرارت ملایم، بخار کند و دم بکشد.

مرحله ششم

در تابه‌ای دیگر، روغن بریزید؛ روی حرارت بگذارید تا گرم شود. پیازهای نگینی را به تابه بیفزایید تا بلوری شوند.

مرحله هفتم

سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، رب ‌گوجه‌فرنگی یا گوجه‌فرنگی رنده‌شده را به پیازها بیفزایید و تفت دهید. اگر گوجه‌فرنگی کم‌آب بود، به آن آب اضافه کنید.

مرحله هشتم

سس را روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی غلیظ شود.

مرحله نهم

سس را در ظرف سرو بریزید؛ ماهی‌های سرخ‌شده را روی آن بچینید؛ سپس، آن‌ها را با جعفری یا نعناع تزیین کرده و کنار پلو سرو کنید. در صورت تمایل، برنج را هم می‌توانید با پیاز داغ تزیین کنید. نوش جان!

نکته‌ها

نکات

میزان ادویه‌ها را برحسب ذائقه‌تان تنظیم کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها