این دستور را درست کردی؟
قلیه ماهی
مواد اولیه قلیه ماهی
برای 2 نفرمواد اولیه قلیه ماهی
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
100 گرم
1 عدد متوسط
1 قاشق غذاخوری
50 گرم
به میزان لازم
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
200 گرم
2 عدد متوسط
2 عدد متوسط
4 گرم
طرز تهیه قلیه ماهی
آماده سازی
- به ماهی، نمک، فلفل و زرچوبه بزنید و اجازه دهید به مدت1ساعت در یخچال بماند.
- در این فاصلهپیاز، سیر، فلفلسبز تند، گشنیز و شنبلیله تازه را خوب بشویید.
- گشنیز و شنبلیله را با هم ساطوری خرد کنید.
- فلفلسبز تند را هم ریز خرد کنید.
- پیاز و سیر را پوست بگیرید.
- پیاز را نگینی خرد کرده،سیر را رنده کنید.
مراحل پخت
مرحله1
در یک قابلمه آب بریزید و روی اجاق بگذارید، بعد تمر هندی را در آن به مدت10دقیقه بجوشانید؛ سپس یک آبکش را روی ظرفی گود بگذارید و تمرهندی را صاف کنید تا عصارهاش جدا شود.
- تمر هندی را خوب چنگ بزنید تا عصارهاش به طور کامل خارج شود.
مرحله2
در فاصله جوشیدن تمر هندی، گشنیز و شنبلیله را در تابه تفت دهید تا آبشان کشیده شود بعد روغن اضافه کنید تا خوب سرخ شوند.وقتی سبزیها خوب سرخ شدند حرارت را خاموش کنید و را کنار بگذارید.
مرحله3
حالا در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. بعد سیر را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی آن بلند شود.
مرحله4
بعد از تفت پیاز و سیر، رب گوجهفرنگی بریزید و تفت تا رنگ رب باز شده و بوی خامیاش گرفتهشود؛ سپس بهترتیب فلفلسبز خردشده، زردچوبه، تخم گشنیز، شنبلیله خشک، آرد و سبزی سرخ شده را اضافه کنید و هریک را خوب تفت دهید.
مرحله5
در این مرحله، عصاره تمرهندی را به قابلمه اضافه کنید. (در صورت نیاز کمی هم آبجوش بریزید. ) درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بماند تا مواد بپزند.
مرحله6
در این فاصله، در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید؛ سپس تکههای ماهی را که مزهدار کردهاید، در تابه بیندازید و هر دو طرف ماهی را خوب سرخ کرده، به قابلمه خورش اضافه کنید.درب ظرف خورش را ببندید تا بپزد و به روغن بیفتد.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- تمرهندی کمی شور است، پس برای اضافهکردن نمک به غذا، در 10 دقیقه آخر پخت یا قبل از سرو مقداری از خورش را بچشید و بعد اگر نیاز بود، نمک بزنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها