آوریز یا آبریز
این دستور را درست کردی؟
خورش قلیه ترش
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه خورش قلیه ترش
برای 2 نفرزردچوبه
1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
سیب زمینی
1 عدد بزرگ
ادویه خورشتی (در صورت تمایل)
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
آب
به میزان لازم
گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی)
250 گرم
پیاز
1 عدد متوسط
رب انار
1 قاشق غذاخوری
آب انار
نصف پیمانه
روغن مایع
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه خورش قلیه ترش
آماده سازی
مرحله 1
گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را به صورت قیمهای خرد کنید.
پیاز و سیبزمینی را بشویید.
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید.
سیبزمینی را پوست نگیرید.
روش اول پخت
مرحله 1
پیاز را در روغن سرخ کنید و گوشت را در آن تفت دهید. حالا به گوشت فلفل و زردچوبه بزنید و مجدد تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود؛ سپس به غذا آب اضافه کنید تا گوشت بپزد.
میتوانید بعد از پخت گوشت یا در زمان تفت گوشت با پیاز، ادویه خورشی هم اضافه کنید.
مرحله 2
در این فاصله سیبزمینی درسته را بههمراه کمی نمک و آب در یک قابلمه دیگر بپزید. پس از پختن سیبزمینی آن را از آب در آورید تا خنک شود، سپس پوست آنها را بگیرید و رنده کنید.
مرحله 3
پس از پخت گوشت، سیبزمینی رنده شده را در قابلمه خورش بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله 4
در یک کاسه رب انار و آب انار را مخلوط کنید و بههمراه نمک در قابلمه خورش بریزید. اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بجوشد تا روغن پس دهد و جا بیفتد. (اگر ادویه خورشی در مراحل قبل نریختید، آن را در همین مرحله اضافه کنید.)
روش دوم پخت
مرحله 1
ابتدا پیازهای نگینی خرد شده را در روغن داغ تفت دهید تا نرم و سبک شوند.
مرحله 2
گوشت را به پیازها بیفزایید و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و پیازها طلایی شوند.
مرحله 3
در ادامه زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی را در قابلمه بریزید و با گوشت و پیاز مخلوط کنید.
تفت دادن ادویهها را برای چند دقیقه ادامه دهید تا عطر آنها در بیاید.
مرحله 4
مقداری آب گرم به گوشت اضافه کنید، شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش آید.
پس از آن شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد، در ضمن درِ قابلمه را بگذارید.
مرحله 5
در این فاصله سیبزمینی درسته را بههمراه کمی نمک و آب در یک قابلمه دیگر بپزید.
مرحله 6
پس از پختن سیبزمینیها آنها را از آب در آورید تا خنک شوند، سپس پوست آنها را بگیرید و رنده کنید.
مرحله 7
پس از پخت گوشت، سیبزمینی رنده شده را در قابلمه خورش بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله 8
در یک کاسه رب انار و آب انار را مخلوط کنید و همراه نمک در قابلمه خورش بریزید. اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بجوشد تا روغن پس دهد و جا بیفتد.
نوش جان!
نکتهها
نکات
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوسفند) به یکساعتونیم کاهش مییابد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها