slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
همدان

این دستور را درست کردی؟


خورش سیب‌زمینی

2.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش سیب‌زمینی

برای 2 نفر

مواد اولیه خورش سیب‌ زمینی

نمک

2 قاشق چای‌خوری

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی)

100 گرم

گردو (یا بادام آسیاب شده)

100 گرم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

آلو

نصف پیمانه

روغن مایع

10 قاشق غذاخوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

پیازچه

1 قاشق غذاخوری

گشنیز

یک‌چهارم پیمانه

سیب زمینی

200 گرم

کره

2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

هل (پودر شده)

نصف قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

پیاز

1 عدد متوسط

آبلیمو (*)

1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش سیب‌زمینی

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را به صورت قیمه‌ای خرد کنید.
  2. پیازچه و گشنیز را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  3. آلو را بشویید و در صورت تمایل حدود 10 دقیقه در آب بخیسانید.
  4. پیاز و سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید.
    • پیاز را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
    • سیب‌زمینی را نگینی متوسط خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه مد نظر برای پخت خورش، ابتدا گوشت را در کمی روغن تفت دهید و به آن آب اضافه کنید تا بپزد.

مرحله 2

در ظرفی جداگانه روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و بلوری شود، سپس به آن زردچوبه بزنید.

مرحله 3

پودر بادام (یا گردو)، نمک و فلفل را با مقداری کره به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله 4

حالا پودر هل را اضافه کنید و مجدد تفت دهید.

مرحله 5

در نهایت به مواد رب گوجه بزنید و تفت دهید تا رنگ رب شود.

  • البته می‌توانید رب را بدون تفت دادن هم (در مرحله بعد همراه با باقی مواد) به غذا اضافه کنید.

مرحله 6

همه مواد داخل تابه را به همراه گشنیز و پیازچه خرد شده و آلو به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.

مرحله 7

در این فاصله سیب‌زمینی را در روغن سرخ کنید و بعد از آنکه خورش جا افتاد، آن را به همراه آبلیمو به خورش اضافه کنید.

  • اگر ترشی آبلیمو را نمی‌پسندید، می‌توانید به جای آن از سرکه و شیره استفاده کنید تا خورش طعم ملس بگیرد.

 نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  2. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش می‌یابد.
  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  4. به جای آبلیمو می‌توانید از ترکیب 1 قاشق غذاخوری سرکه و 1 قاشق غذاخوری شیره استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)

میشه گردو نریخت؟

فاطمه بلند۲۳ خرداد ۱۴۰۳

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها