قلیه سیب زمینی
قلیه سیب زمینیقلیه سیب زمینی
قلیه سیب زمینی

قلیه سیب زمینی

4
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
جوشاندن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
یزد

این دستور را درست کردی؟

قلیه سیب زمینی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

خورشی که داخلش برنج داره. یه خورش خاص، از شهری خاص: یزد ایران. مشابه این غذا رو توی کم‌تر جایی از جهان پیدا می‌کنین. عطر فوق‌العاده‌ای داره و لذت مزه‌کردن غذا رو چندبرابر می‌کنه. قلیه سیب‌زمینی پر از ویتامین و مواد معدنیه. خاص باشین!

مواد اولیه

برای 2 نفر

ماش

100 گرم

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

سیب زمینی

250 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل قرمز (پودر)

نصف قاشق چای‌خوری

برنج نیم دانه

100 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

لوبیا قرمز

100 گرم

طرز تهیه

آماده سازی

مرحله 1
  1. برنج، لوبیا و ماش را پاک کنید و بشویید.
  2. پیاز را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس آن را رنده کرده یا نگینی خرد کنید.
  3. سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید، بعد آن را مربعی خرد کنید.
روش اول پخت

مرحله 1

لوبیا، ماش و برنج را جداگانه در مقداری آب، بپزید. لوبیا و ماش باید به طور کامل بپزند و برنج باید نیم‌پز شود.

مرحله 2

لوبیا و ماش پخته را به‌همراه سیب‌زمینی به برنج نیم‌پز اضافه کنید تا باهم بپزند.

مرحله 3

در این فاصله، در یک تابه روغن بریزید و پیاز را تفت دهید؛ بعد آن را به‌همراه دارچین، فلفل قرمز و نمک به غذا اضافه کنید و بگذارید قلیه جا بیفتد. (می‌توانید نمک، فلفل و دارچین را در پیاز بریزید تا کمی با هم تفت بخورند.)

روش دوم پخت

مرحله 1

لوبیا را با فلفل قرمز بپزید.

مرحله 2

اواخر پختِ لوبیا، ماش را اضافه کنید.

مرحله 3

وقتی ماش نیم‌پز شد، برنج را هم اضافه کنید.

مرحله 4

برنج که نیم‌پز شد، سیب‌زمینی را داخل غذا بریزید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزد.

مرحله 5

در این فاصله پیاز را در کمی روغن تفت دهید، سپس آن را به‌همراه دارچین و نمک به غذا اضافه کنید و بگذارید، قلیه جا بیفتد.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. بهتر است لوبیا و ماش را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه در کاسه‌های پُر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریع‌تر پختنشان کمک می‌کند.
  2. بهتر است از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید، اما اگر نداشتید، می‌توانید از برنج دانه کامل استفاده کنید؛ فقط آن را حداقل 3 ساعت بخیسانید تا در حین پخت خوب وا برود.
  3. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتماً از آبجوش استفاده کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها