slider image
slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
دم کردن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
فارس

این دستور را درست کردی؟


قنبرپلو شیرازی با گوشت

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه قنبرپلو شیرازی با گوشت

برای 2 نفر

آرد سوخاری (یا آرد نخودچی)

1 قاشق غذاخوری

پیاز (برای قنبرپلو)

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

نمک (برای گوشت)

1 قاشق چای‌خوری

برنج

2 پیمانه

رب انار

2 قاشق غذاخوری

پیاز (برای قلقلی)

1 عدد متوسط

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی با گوشت

مرحله 1

پیاز را به صورت ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید، برای این کار می‌توانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید. پیاز رنده شده را با گوشت مخلوط کنید و به همراه آرد سوخاری یا نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید سپس، قلقلی درست کنید و به مدت 1ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از 1 ساعت در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

پیاز دیگری را پوست بگیرید و خرد کنید. در ماهیتابه‌ای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، گرم که شد، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. گردو‌ی خرد شده و کشمش را اضافه کنید، سپس آنها را تفت دهید. بعد از آن شیره انگور یا خرما را به همراه رب انار اضافه کنید و همه را باهم تفت دهید، سپس گوشت‌های قلقلی را اضافه کنید و همه را باهم تفت دهید. در نهایت شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 3

دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. به آب در حال جوش، نمک اضافه کنید، سپس (در صورت خیساندن برنج، آب آن را دور بریزید) برنج را هم به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید بپزد و نرم شود. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان برای نرم شدن آن لازم است. برای تشخیص این که برنج پخته است یا خیر، چند دانه برنج از آب بگیرید و با انگشت یا دندان امتحان کنید، همانقدر که استخوانی نباشد کافی است. برنج را آبکش کنید و با آب سرد کمی بشویید تا شوری و لعاب برنج گرفته شود و چند بار آبکش را تکان دهید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله 4

قابلمه را مجددا روی حرارت بگذارید و کف آن روغن بریزید، ته‌دیگ مورد نظر را بگذارید و رو ته‌دیگ یک لایه برنج آبکش شده بریزید، بعد یک لایه از گوشت قلقلی و موادی که آماده کرده‌اید اضافه کنید، این کار را آنقدر تکرار کنید تا زمانی که برنج و گوشت تمام شود. درِ قابلمه را با یک دم کنی مناسب بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم حدود 40 الی 50 دقیقه دم بکشد. در ابتدای زمان پخت که برنج بخار داد، روغن روی آن اضافه کنید و دوباره درِ قابلمه را بگذارید.

نکته‌ها

 

  • بهتر است برنج را از قبل به مدت حداقل 2 ساعت و حداکثر 24 ساعت با آب داغ بخیسانید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها