این دستور را درست کردی؟
قیمه به
مواد اولیه قیمه به
برای 2 نفربه میزان لازم
1 قاشق چایخوری
200 گرم
یکسوم پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 عدد متوسط
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
طرز تهیه قیمه به
آمادهسازی
-
گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند؛ سپس مکعبی (خورشتی) خردکنید.
-
لپه را پاک کنید و بشویید.
-
پیاز و به را بشویید و پوست بگیرید.
-
پیاز را نگینی خرد کنید.
-
به را مکعبی خرد کنید.
-
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا لپه را با مقداری آب در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب بهجوش آید بعد آبکشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمه مدنظر برای پخت خورش، روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. بعد به پیاز کمی زردچوبه بزنید و تفت دهید.
مرحله 3
حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
مرحله 4
به گوشت کمی رب گوجه اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامیاش گرفته شود، سپس فلفل و لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.بعد مقداری آب بریزید و درب قابلمه را ببندید (ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش آید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بهآرامی بپزد.
مرحله 5
در این فاصله در یک تابه کمی روغن بریزید و میوه به را کمی در آن تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله 6
وقتی گوشت پخت، میوه بِه تفت دادهشده را بههمراه شکر، نمک،آبلیمو، زعفران و دارچین در خورش بریزید و درب قابلمه را دوباره ببندید تا هم میوه بِه بپزد و هم خورش جابیفتد.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- به هیچوجه در ابتدای پخت به خورش نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت میشود.
- اگر لپه سفت و ریز است، بهتر است آن را 2 ساعت قبل از شروع آشپزی در کاسهای آب بخیسانید.
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش میتوانید از گوشت راسته پُرچرب استفاده کنید.
- میتوانید بهجای اضافه کردن شکر، زعفران، دارچین و آبلیمو به خورش، آنها را روی بِه بریزید و تفت دهید تا طعمدار شود.
- از آنجاکه میوه بِه بعد از پخت طعم شیرینی به غذا میدهد میتوانید شکر را حذف کنید.
- میتوانید بهجای پختن لپه با گوشت آن را جداگانه بپزید و همراه با میوه بِه بعد از اینکه گوشت پخت، داخل خورش بریزید.
- برای جا افتادن خورش میتوانید اواخر پخت، درِ قابلمه را نیمه باز بگذارید تا روغن بیندازد.
- در بعضی مناطق فارس از لپه در این خورش استفاده نمیکنند؛ بنابراین میتوانید آن را به دلخواه حذف کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها