این دستور را درست کردی؟
قرمهسبزی رشتی
مواد اولیه قرمهسبزی رشتی
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
به میزان لازم
1 قاشق مرباخوری
2 عدد متوسط
1 عدد متوسط
250 گرم
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
یکسوم پیمانه
نصف پیمانه
200 گرم
طرز تهیه قرمهسبزی رشتی
آمادهسازی
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- لوبیا را پاک کنید و بشویید. بهتر است لوبیا را از شب قبل در کاسهای آب بخیسانید و چندباری در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.
- بادمجان و گوجه را بشویید و پوست بگیرید. (گرفتن پوست گوجه بهدلخواه شماست).
- بادمجان و گوجه را از وسط نصف کنید.
- روی برشهای بادمجان نمک بپاشید و 20 دقیقه استراحت دهید تا عرق کنند، سپس بشویید و خشک کنید تا تلخیشان گرفتهشود.
- سبزی را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
لوبیا را با مقداری آب بپزید، سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمهای روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید. وقتی پیاز بلوری شد، زردچوبه بزنید و دوباره کمی تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله 3
حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. مقداری آب روی گوشت بریزید و درب قابلمه را ببندید (اول حرارت را زیاد کنید تا آب شروع بهجوشیدن کند بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت بهآرامی روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 4
در تابه مقداری روغن بریزید و سبزی را در آن تفت دهید تا قهوهای تیره شود.
مرحله 5
وقتی گوشت نیمپز شد، سبزی سرخشده را بههمراه لوبیای پخته به گوشت اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم گوشت کامل بپزد و خورش به روغن بیفتد.
مرحله 6
در تابهای روغن بریزید و بادمجان و گوجه را سرخ کنید.
مرحله 7
وقتی گوشت پخت ، گوجه و بادمجان را بههمراه نمک، فلفل و آبغوره به خورش اضافه کرده و اجازه دهید خورش چند غل بزند تا مزهدارشود.نوش جان!
نکتهها
- بهجای آبغوره میتوانید از آبنارنج استفاده کنید.بنابر ذائقه خود میتوانید میزان این چاشنی را کم یا زیاد کنید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات، چاشنی و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- بههیچوجه در ابتدای پخت به خورش نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پختِ گوشت میشود.
- درصورت تمایل میتوانید بادمجان و گوجه را در خورش نریزید، بلکه هنگام سرو روی خورش بگذارید.
- در هنگام سرخکردن سبزی حرارت را کم کنید تا سبزی نسوزد و سیاه نشود؛ سیاهشدن سبزی باعث تلخشدن خورش میشود.
- میتوانید لوبیایخیس خورده را بههمراه گوشت بپزید تا در وقت صرفهجویی شود.خیساندن لوبیا به پخت سریعتر آن کمک میکند.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها