این دستور را درست کردی؟
آش کشک و بادمجان
مواد اولیه آش کشک و بادمجان
برای 4 نفرمواد اولیه آش کشک و بادمجان
50 گرم
300 گرم
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
50 گرم
50 گرم
1 قاشق مرباخوری
به میزان لازم
200 گرم
100 گرم
به میزان لازم
یکسوم پیمانه
پخت گوشت
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
1 عدد کوچک
3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش کشک و بادمجان
آماده سازی
مرحله 1
- پیاز و گوشت را بشویید. (حواستان باشد مو یا خردهاستخوانی روی گوشت نماند.)
- پیاز را نگینی خرد کنید.
- گوشت را مکعبی (قیمهای) خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
برنج و عدس را در یک قابلمه همراه با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید؛ دقت کنید همین که آب جوش آمد حرارت را کم کنید و زمان دهید تا برنج بپزد و لعاب بیندازد. همزمان نخود و لوبیا را هم، جداگانه در مقداری آب بپزید.
مرحله 2
حالا در یک قابلمه جداگانه کمی روغن داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. فلفل، زردچویه و چوب دارچین را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. حالا گوشت را هم اضافه کنید و تفت دهید، بعد مقداری آب روی گوشت بریزید (تا جایی که سطح رویش را بگیرد).
- دقت کنید حرارت زیاد باشد و به محض اینکه آب جوشید حرارت را کم کنید تا گوشتها به آرامی مغز پخت شوند.
- در آخر چوب دارچین را خارج کنید.
مرحله 3
وقتی برنج پخته و نرم شد، کشک را اضافه کنید. بادمجانها را پوست بگیرید و نصف کنید، کمی نمک بپاشید تا تلخیشان گرفته شود، بعد از چند دقیقه آب بکشید و اجازه دهید خشک شوند، بعد در روغن داغ، خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.
- حواستان باشد تا زمان سرو آش نمک اضافه نکنید، چون کشک ممکن است بعد از پخت شور شود.
- طعم و مزه این آش به کشک آن است، پس با توجه به سلیقه خودتان میتوانید از مقدار کشک کمتر یا بیشتری استفاده کنید.
مرحله 4
گوشت پخته را از ظرف خارج کرده و ریشریش کنید. بادمجان سرخشده را با گوشتکوب له کنید، بعد آن را همراه با گوشت ریشریش شده و حبوبات پخته به برنج و عدس اضافه کنید. در صورت نیاز آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید 10 دقیقه دیگر هم گوشت و حبوبات باهم بپزند و مزهها به خورد هم بروند و غلیظ شود.
- در این مرحله نمک آش را بچشید و اگر نیاز بود به آن نمک بزنید.
- آش را در ظرف سرو بکشید و با نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین کنید.
نوش جان!
نکتهها
بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در مقدار مناسبی آب (تا سطح روی حبوبات) بخیسانید. این کار هم نفخ حبوبات را کم میکند و هم زمان پختشان را کاهش میدهد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها