slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
کرمانشاه

این دستور را درست کردی؟


آش کشک و بادمجان

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش کشک و بادمجان

برای 4 نفر

مواد اولیه آش کشک و بادمجان

نخود

50 گرم

بادمجان

300 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

نعنا خشک (برای تزئین)

به میزان لازم

لوبیا قرمز (یا چیتی)

50 گرم

عدس

50 گرم

نمک

1 قاشق مرباخوری

سیر (برای تزئین)

به میزان لازم

گوشت گوسفند

200 گرم

کشک (کشک مایع)

100 گرم

آب

به میزان لازم

برنج

یک‌سوم پیمانه

پخت گوشت

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

دارچین (چوب)

1 عدد کوچک

روغن مایع

3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش کشک و بادمجان

آماده سازی

مرحله 1

  1. پیاز و گوشت را بشویید. (حواستان باشد مو یا خرده‌استخوانی روی گوشت نماند.)
  2. پیاز را نگینی خرد کنید.
  3. گوشت را مکعبی (قیمه‌ای) خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

برنج و عدس را در یک قابلمه همراه با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید؛ دقت کنید همین که آب جوش آمد حرارت را کم کنید و زمان دهید تا برنج بپزد و لعاب بیندازد. همزمان نخود و لوبیا را هم، جداگانه در مقداری آب بپزید.

مرحله 2

حالا در یک قابلمه جداگانه کمی روغن داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. فلفل، زردچویه و چوب دارچین را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. حالا گوشت را هم اضافه کنید و تفت دهید، بعد مقداری آب روی گوشت بریزید (تا جایی که سطح رویش را بگیرد).

  • دقت کنید حرارت زیاد باشد و به محض اینکه آب جوشید حرارت را کم کنید تا گوشت‌ها به آرامی مغز پخت شوند.
  • در آخر چوب دارچین را خارج کنید.

مرحله 3

وقتی برنج پخته و نرم شد، کشک را اضافه کنید. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و نصف کنید، کمی نمک بپاشید تا تلخی‌شان گرفته شود، بعد از چند دقیقه آب بکشید و اجازه دهید خشک شوند، بعد در روغن داغ، خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.

  • حواستان باشد تا زمان سرو آش نمک اضافه نکنید، چون کشک ممکن است بعد از پخت شور شود.
  • طعم و مزه این آش به کشک آن است، پس با توجه به سلیقه خودتان می‌توانید از مقدار کشک کمتر یا بیشتری استفاده کنید.

مرحله 4

گوشت پخته را از ظرف خارج کرده و ریش‌ریش کنید. بادمجان سرخ‌شده را با گوشت‌کوب له کنید، بعد آن را همراه با گوشت ریش‌ریش شده و حبوبات پخته به برنج و عدس اضافه کنید. در صورت نیاز آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید 10 دقیقه دیگر هم گوشت و حبوبات باهم بپزند و مزه‌ها به خورد هم بروند و غلیظ شود.

  • در این مرحله نمک آش را بچشید و اگر نیاز بود به آن نمک بزنید.
  • آش را در ظرف سرو بکشید و با نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در مقدار مناسبی آب (تا سطح روی حبوبات) بخیسانید. این کار هم نفخ حبوبات را کم می‌کند و هم زمان پختشان را کاهش می‌دهد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها