ماش‌قمری
ماش‌قمریماش‌قمری
ماش قمری

ماش‌قمری

4
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
زادگاه
اصفهان

این دستور را درست کردی؟


ماش‌قمری

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

فصل پاییز می‌تونه یادآور تصاویر و خاطرات زیادی برای هرکسی باشه. حالا توی مرکز ایران، مردم اصفهان، عاشق تکرار یه خاطره توی پاییز هستن؛ وقتی ماش برداشت می‌شه و می‌تونن غذایی به اسم ماش قمری بپزن. به‌علاوه، ماش باعث کاهش فشار خون می‌شه و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کنه. پاییزتون قشنگ!

مواد اولیه ماش‌قمری

برای 2 نفر

مواد اولیه ماش قمری

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

کلم قمری

250 گرم

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

برنج

یک‌چهارم پیمانه

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی خورشتی)

150 گرم

سبزی مخصوص (جعفری،مرزه، ترخون،نعناع)

100 گرم

ماش

نصف پیمانه

نمک

1 قاشق مرباخوری

پیاز

2 عدد کوچک

آب

به میزان لازم

طرز تهیه ماش‌قمری

آماده سازی

مرحله 1

  1. کلم‌قمری و پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
  2. کلم‌قمری را خلالی و پیاز را نگینی (یا خلالی) خرد کنید.
    • در صورتی که غذا را به روش دوم می‌پزید، نصف پیازها را کامل نگه دارید و باقی را نگینی یا خلالی خرد کنید.
  3. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  4. گوشت را تمیز بشویید تا مو یا خرده استخوانی به آن نماند، سپس قیمه‌ای خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

در قابلمه‌ای پیاز را سرخ کنید، بعد گوشت را هم اضافه کنید و تفت دهید. زردچوبه و فلفل بزنید و وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد، آب اضافه کنید تا گوشت بپزد.

مرحله 2

ماش و برنج را جداگانه بپزید.

  • می‌توانید برنج را جداگانه نپزید. برای این کار پس از پختِ گوشت، برنج را هم به‌همراه بقیه موادِ مرحله بعد، به گوشت اضافه کنید تا بپزد. فقط حواستان باشد، قابلمه پُر آب باشد.

مرحله 3

در تابه‌ای، کلم‌قمری و سبزی را با کمی روغن تفت دهید و به‌همراه ماش و برنج، به گوشتِ پخته اضافه کنید تا همگی باهم بپزند و غذا جا بیفتد.

  • بعد از آن که برنج وا رفت و آب غذا جمع شد، نمک و فلفل را اضافه کنید و آن را به حالت کششی بکوبید.

روش دوم پخت

مرحله 1

در قابلمه‌ای روغن بریزید و کلم قمری را تفت دهید، بعد سبزی را اضافه کنید و باز تفت دهید. حالا گوشت، ماش، پیاز درسته و مقداری آب بیفزایید و بگذارید بپزند.

مرحله 2

پس از پختِ گوشت، در تابه‌ای روغن بریزید و پیاز خرد شده تفت دهید و به‌همراه برنج داخل قابلمه گوشت بریزید.

مرحله 3

بعد از آنکه برنج وا رفت و آبِ غذا جمع شد، نمک و فلفل را بیفزایید و آن را به حالت کششی بکوبید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است ماش را چند ساعتی یا از شب قبل بخیسانید.
  2. برای چشیدن طعم اصیل این غذا میتوانید از گوشت گردن استفاده کنید.
  3. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها، برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  4. مدت زمان پختِ این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش می‌یابد.
  5. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتماً آبجوش استفاده کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها