slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
بوشهر

این دستور را درست کردی؟


لَخلاخ بوشهری

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه لَخلاخ بوشهری

برای 2 نفر

برای برنج

نمک (برای خیساندن)

2 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

لیمو عُمانی (اَمانی) (پودر)

1 قاشق غذاخوری

برنج

2 پیمانه

نمک (برای جوشاندن)

1 قاشق چای‌خوری

شوید (تازه و ساطوری)

نصف پیمانه

پیاز

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

روغن مایع

یک‌چهارم قاشق غذاخوری

پیاز

2 عدد بزرگ

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

ماهی

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آرد سفید

به میزان لازم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فیله ماهی (تکه)

4 عدد متوسط

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه لَخلاخ بوشهری

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. شوید را پاک کنید، بشویید و ساطوری کنید.
  3. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خرد کرده، سیر را رنده کنید.
  4. فیله‌های ماهی را بشویید، سپس روی هر دو طرف فیله‌ها نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و بعد در آرد بغلتانید و خوب بتکانید تا آرد اضافی از ماهی جداشود.

مراحل پخت

مرحله 1

ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و کف آن روغن بریزید تا داغ شود، سپس هر دو طرف فیله‌های ماهی را خوب در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. در تابه دیگری روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید. پیاز که بلوری شد، سیر رنده‌شده را اضافه کرده، تفت دهید. عطر سیر که فضا را پُرکرد، نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. شعله را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. شوید را با برنج آبکش‌شده مخلوط کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، چند کفگیر ازبرنج مخلوط و کمی پیاز و سیر سرخ‌شده بریزید، گرد لیمو هم بپاشید؛ این‌کار را تکرار کنید تا برنج و پیاز و سیر و گردلیمو تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.

مرحله 4

پلو که دَم‌کشید، در ظرف سرو بریزید و همراه با ماهی سرخ‌شده نوش‌جان کنید.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، گردلیمو، سیر، ادویه‌جات، نمک و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. برای داشتن عطر و بوی بیشتر لیموعمانی در غذا می‌توانید، آن را با پیاز و سیر تفت دهید.
  3. درصورتی که شوید تازه در دسترس ندارید، از شوید خشک استفاده کنید. شوید خشک را برابر با شوید تازه یا بنابر ذائقه خود بیشتر یا کمتر مصرف کنید.
  4. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب ‌به‌جوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (به‌ازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

طزطرزططز

محمد حسن نصرابادی ۲۰ فروردین ۱۴۰۳

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

errror occured