خورش قیمه یزدی
این دستور را درست کردی؟
گوشت و نخود و اسفناج
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه گوشت و نخود و اسفناج
برای 2 نفراسفناج
200 گرم
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
پیاز
1 عدد متوسط
لیمو عُمانی (اَمانی)
2 عدد متوسط
روغن مایع
6 قاشق غذاخوری
آب
به میزان لازم
گوشت گوساله (با استخوان)
350 گرم
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
نخود
نصف پیمانه
طرز تهیه گوشت و نخود و اسفناج
آمادهسازی
- لیموعمانی را بشویید، با چنگال سوراخ کنید و بهمدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید.
- نخود را پاک کنید و بشویید.
- گوشت را با دقت بشویید تا مو یا خرده استخوانی به آن نماند.
- اسفناج را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید. (نیازی به خرد کردنش نیست.)
مراحل پخت
مرحله 1
گوشت را به همراه پیاز و نخود و مقداری آب در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزند.
مرحله 2
وقتی گوشت و نخود پختند، اسفناج را با کمی روغن در یک تابه تفت دهیدتا آبش کشیده شود، نمکف فلفل و زردچوبه بزنید و دوباره کمی تفت دهید.
مرحله 3
حالا اسفناج تفتخورده را بههمراه لیموعمانی به گوشت و نخود و پیاز پخته اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم کمی دیگر بماند تا جابیفتد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- به هیچوجه در ابتدای پخت به غذا نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت میشود.
- درصورت استفاده از گوشت بدون استخوان، مقدار 250 گرم کافی است. (این میزان برای 2 نفر است.)
- بهتر است نخود را از شب قبل در کاسهای پر از آب (تا سطح روی نخود) بخیسانید. در این مدت چند بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. این کار به زودتر پختنِ حبوبات کمک میکند.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها