slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایلام

این دستور را درست کردی؟


دنده‌پلو

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دنده‌پلو

برای 2 نفر

روغن مایع (یا روغن حیوانی یا کره)

4 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

گوشت دنده (گوسفند با چربی)

700 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای پخت دنده)

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

برنج

2 پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده)

5 قاشق غذاخوری

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

پیاز

1 عدد بزرگ

طرز تهیه دنده‌پلو

آماده‌سازی

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).

  • بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

مرحله 2

  1. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  2. گوشت را خوب بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود. فلفل و زردچوبه زده، هم‌بزنید. گوشت را اضافه کنید و مقداری آب (تا حدی که روی گوشت را بگیرد) بریزید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به‌جوش آید، سپس سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. وقتی گوشت پخت، نمک را اضافه کرده و کمی بعد شعله را خاموش کنید.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکش‌شده را بریزید و با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، کمی آبِگوشت روی برنج بریزید، دنده را روی برنج قرار دهید و روی برنج و گوشت رعفران بریزید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک و ادویه‌جات به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می کنید (مثل زودپز) متغیر خواهد بود.
  3. درصورت تمایل می‌توانید از آبِ گوشت پخته‌شده در زمان سرو، کنارغذا استفاده کنید یا آن را در ظرف مناسب بریزید و برای استفاده در سوپ یا غذاهای دیگر فریز کنید.
  4. در روش سنتی در این غذا از زیره هم استفاده می‌شود (1 قاشق چای‌خوری زیره برای هر 2 نفر). برای پخت غذا به‌روش سنتی ابتدا دنده را با مقداری آب (درحدی‌که روی آن را بگیرد) روی حرارت بگذارید تا به‌جوش بیاید. وقتی به‌جوش آمد کف روی گوشت را بگیرید، سپس پیاز خردشده را با فلفل و زردچوبه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا بپزد. وقتی بافتِ گوشت نرم شد، مقداری زعفران، زیره و نمک اضافه کنید. برنج را به روشی که در متن بالا گفته شد بپزید. در قابلمه دیگری مقداری روغن حیوانی یا کره و چند قاشق از آبِ گوشت بریزید. نیمی از برنج را کف قابلمه پخش کنید، بعد دنده‌ را روی سطح برنج بچینید و مابقی برنج را اضافه کنید. حالا روی برنج زعفران بریزید و برنج را با حرارت ملایم دَم کنید. می‌توانید کمی از آبِ گوشت را هم روی برنج بریزید.
  5. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  6. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها