زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایلام

این دستور را درست کردی؟


دنده‌پلو

4

اشتراک گذاری

مواد اولیه

برای 2 نفر

روغن‌مایع (یا روغن حیوانی یا کره)

4 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

گوشت دنده گوسفند (گوسفند با چربی)

700 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای پخت دنده)

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

برنج

2 پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده)

5 قاشق غذاخوری

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

پیاز

1 عدد بزرگ

طرز تهیه دنده‌پلو

آماده‌سازی

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.). بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

مرحله 2

پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. گوشت را خوب بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود. فلفل و زردچوبه زده، هم‌بزنید. گوشت را اضافه کنید و مقداری آب (تا حدی که روی گوشت را بگیرد) بریزید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به‌جوش آید، سپس سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. وقتی گوشت پخت، نمک را اضافه کرده و کمی بعد شعله را خاموش کنید.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکش‌شده را بریزید و با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، کمی آبِگوشت روی برنج بریزید، دنده را روی برنج قرار دهید و روی برنج و گوشت رعفران بریزید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد. نوش جان!

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها