سبزی فسنجان
این دستور را درست کردی؟
مرغ فسنجان یا مرغ لاکو
4
معرفی
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه مرغ فسنجان یا مرغ لاکو
برای 2 نفرروغن مایع
6 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
گوشت مرغ (تکه)
2 عدد متوسط
نمک
1 قاشق چایخوری
گردو (مغزشده)
100 گرم
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
رب انار (ترش)
2 قاشق غذاخوری
آب
به میزان لازم
طرز تهیه مرغ فسنجان یا مرغ لاکو
آماده سازی
مرحله 1
- تکههای مرغ را بشویید.
- مغز گردو را آسیاب یا رنده کنید.
روش اول پخت
مرحله 1
ابتدا گردو را در مقداری روغن تفت دهید، سپس به آن زردچوبه، نمک و فلفل بزنید و بعد رب انار و مقداری آب سرد اضافه کنید تا گردو روغن پس دهد.
مرحله 2
وقتی گردو روغن پس داد، مرغ را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد و خورش جا بیفتد.
روش دوم پخت
مرحله 1
ابتدا رب انار و گردوی آسیاب شده را به همراه زردچوبه روی حرارت ملایم با کمی آب بجوشانید. گاهی روی آن آب سرد بریزید تا گردو روغن پس دهد.
مرحله 2
مرغ را به خورش بیفزایید و بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و خورش جا بیفتد.
- میتوانید برای خوشرنگشدن خورش، در پایان پخت غذا مقداری رب گوجهفرنگی هم به آن اضافه کنید.
- بسته به ذائقه خود میتوانید خورش را با طعم ترش، شیرین یا ملس تهیه کنید.
- در گیلان فسنجان بیشتر به صورت ترش مصرف میشود، اما بنا به ذائقه خودتان میتوانید کمی شکر اضافه کنید تا خورش طعم ملسی پیدا کند.
نوش جان!
نکتهها
نکات
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت مصرفی (گوشت مرغ محلی، اردک یا مرغابی) تغییر مییابد.
- زودپز به پخت سریعتر گوشت کمک میکند.
- گوشت مرغ محلی، اردک و مرغابی به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- میتوانید برای خوشرنگشدنِ خورش، در پایان مقداری رب گوجهفرنگی هم به آن اضافه کنید.
- بسته به ذائقه خود میتوانید خورش را با طعم ترش، شیرین یا ملس تهیه کنید.
- در گیلان، فسنجان بیشتر بهصورت ترش مصرف میشود. اما بنا به ذائقه خود میتوانید به غذا کمی شکر اضافه کنید تا خورش طعم ملسی پیدا کند.
سؤالی در مورد این دستور داری؟