slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
گیلان

این دستور را درست کردی؟


مرغ فسنجان یا مرغ لاکو

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه مرغ فسنجان یا مرغ لاکو

برای 2 نفر

روغن مایع

6 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت مرغ (تکه‌)

2 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

گردو (مغزشده)

100 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

رب انار (ترش)

2 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

طرز تهیه مرغ فسنجان یا مرغ لاکو

آماده سازی

مرحله 1

  1. تکه‌های مرغ را بشویید.
  2. مغز گردو را آسیاب یا رنده کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

ابتدا گردو را در مقداری روغن تفت دهید، سپس به آن زردچوبه، نمک و فلفل بزنید و بعد رب انار و مقداری آب سرد اضافه کنید تا گردو روغن پس دهد.

مرحله 2

وقتی گردو روغن پس داد، مرغ را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد و خورش جا بیفتد.

روش دوم پخت

مرحله 1

ابتدا رب انار و گردوی آسیاب شده را به همراه زردچوبه روی حرارت ملایم با کمی آب بجوشانید. گاهی روی آن آب سرد بریزید تا گردو روغن پس دهد.

مرحله 2

مرغ را به خورش بیفزایید و بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و خورش جا بیفتد.

  • می‌توانید برای خوش‌رنگ‌شدن خورش، در پایان پخت غذا مقداری رب گوجه‌فرنگی هم به آن اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه خود می‌توانید خورش را با طعم ترش، شیرین یا ملس تهیه کنید.
  • در گیلان فسنجان بیشتر به صورت ترش مصرف می‌شود، اما بنا به ذائقه خودتان می‌توانید کمی شکر اضافه کنید تا خورش طعم ملسی پیدا کند.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت مصرفی (گوشت مرغ محلی، اردک یا مرغابی) تغییر می‌یابد.
    • زودپز به پخت سریعتر گوشت کمک می‌کند.
    •  گوشت مرغ محلی، اردک و مرغابی به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  4. می‌توانید برای خوش‌رنگ‌شدنِ خورش، در پایان مقداری رب گوجه‌فرنگی هم به آن اضافه کنید.
  5. بسته به ذائقه خود می‌توانید خورش را با طعم ترش، شیرین یا ملس تهیه کنید.
  6. در گیلان، فسنجان بیشتر به‌صورت ترش مصرف می‌شود. اما بنا به ذائقه خود می‌توانید به غذا کمی شکر اضافه کنید تا خورش طعم ملسی پیدا کند.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها