slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً تند
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
هندوستان

این دستور را درست کردی؟


سوپ نخود آب

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه سوپ نخود آب

برای 2 نفر

مواد اولیه سوپ نخود آب

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

تخم گشنیز

1 قاشق مرباخوری

سیر (حبه)

1 عدد متوسط

نخود

1 پیمانه

لیمو ترش (در صورت تمایل-برای سرو)

1 عدد متوسط

فلفل قرمز

نصف قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سبز

2 عدد متوسط

میخک

3 عدد متوسط

زیره سیاه (ساییده)

1 قاشق مرباخوری

پیاز

1 عدد متوسط

گشنیز (تازه و ساطوری برای تزیین)

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوپ نخود آب

مرحله 1

نخود پاک شده و شسته را با مقدار مناسبی آب (در حدی که روی نخود را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود، سپس در آبکش بریزید. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید. گشنیز تمیز و شسته‌شده را خرد کرده و برای تزیین کنار بگذارید. فلفل سبز را هم بشویید و ساطوری خرد کنید.

مرحله 2

در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود؛ سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. بعد سیر را با پیاز تفت دهید. تخم گشنیز، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره، دارچین و میخک را به پیاز و سیر بلوری اضافه کنید و تفت دهید. حالا رب گوجه‌فرنگی بریزید و خوب تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود، سپس فلفل سبز را با کل مواد ترکیب کنید و تفت دهید. در نهایت نخود پخته و آبکش‌ شده را با آب‌جوش به قابلمه اضافه کنید؛ فقط دقت کنید حرارت ملایم باشد تا سوپ به آرامی بپزد و غلیظ شود. بعد از پخت، میخک‌ها را در صورت امکان از سوپ خارج کنید. در هنگام سرو درصورت تمایل آبلیمو اضافه کرده و در ظرف بکشید و بعد با گشنیز ساطوری تزیین کنید.

نکته‌ها

نکات
  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها به‌صورت استاندارد تعریف شده‌ است؛ اما شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که طعم پیش‌فرض بعد از تغییر میزان مواد، مانند سبزیجات،ادویه‌جات یا استفاده از چاشنی‌های مدنظرتان تغییر خواهد کرد.
  2. بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در کاسه‌هایی پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن حبوبات به پخت بهتر و سریع‌تر آن‌ها کمک می‌کند.
  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  4. غلظت سوپ به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیق‌تر باشد می‌توانید میزان بیشتری آب‌جوش در غذا بریزید. اما به‌صورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب برای پخت موادی که به سوپ اضافه می‌شود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها