این دستور را درست کردی؟
لوبیاپلو یزد
مواد اولیه لوبیاپلو یزد
برای 2 نفریکچهارم پیمانه
3 پیمانه
یک و نیم قاشق مرباخوری
250 گرم
نصف پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه لوبیاپلو یزد
آمادهسازی
- لوبیا را پاک کنید و بشویید. بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید. مقدار مناسبی آب (به اندازهای که روی لوبیا را بگیرد) در کاسه بریزید و اجازه دهید خوب خیس بخورند. چند بار در این مدت آب ظرف را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. این کار به کمتر شدن زمان پخت لوبیا هم کمک میکند.
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- گوشت را تمیز بشویید تا مو یا خرده استخوانی به آن نماند؛ سپس قیمهای خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در قابلمهای لوبیا را با مقداری آب (درحدیکه روی لوبیا را بگیرد) روی حرارت ملایم بپزید. بعد از پخت آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در این فاصله، در قابلمه دیگری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله 3
گوشت را در پیاز تفت دهید، به آن فلفل و زردچوبه بزنید، مقداری آب (تاحدی که روی گوشت را بگیرد) اضافه کنید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 4
وقتی گوشت پخت، به آن نمک، زیره سیاه و دارچین بزنید و منتظر بمانید سس غلیظی ایجادشود.
مرحله 5
حالا برنج و آب (میزان ذکرشده) را اضافه کرده، حرارت را کمی زیاد کنید تا آب بهجوش آید و بهتدریج کاملاً تبخیر شود.
مرحله 6
وقتی آبِ برنج کشیده شد، حرارت را کمکرده، لوبیاپخته را به ترکیب گوشت و برنج اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَمکنی بگذارید) و منتظر بمانید تا پلو بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) متغیر خواهدبود.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- بهجای پودر دارچین میتوانید از یک تکه متوسط چوب دارچین برای 250 گرم گوشت استفاده کنید. فقط قبل از ریختن برنج در گوشت، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
- در بعضی مناطق یزد و به روش سنتی از زردچوبه در این غذا استفاده نمیکنند. درصورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
گوشت رو لازم نیست جدا بپزیم ؟ اینجوری خام نمیمونه؟
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها