زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
زمان انتظار
15 دقیقه
مزه
شیرین
روش تهیه
تفت دادن
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
بوشهر-خوزستان-هرمزگان

این دستور را درست کردی؟


رنگینک

4

اشتراک گذاری

مواد اولیه

برای 2 نفر

مواد اولیه رنگینک

آرد نان (سبوس‌‎دار)

2 پیمانه

روغن‌مایع (پخت‌وپز)

نصف پیمانه

گردو (مغز)

10 عدد متوسط

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

خرما (خرمای نرم و پوست نازک)

1 پیمانه

طرز تهیه رنگینک

روش پخت

مرحله 1

ابتدا هسته خرما را درآورید و به جای آن مغز گردو بگذارید.

مرحله 2

آرد را 30 دقیقه روی حرارت ملایم به طور مداوم هم بزنید تا طلایی شود و عطر آرد دربیاید.

مرحله 3

آرد را الک کنید و به تابه برگردانید. به تدریج روغن مایع یا کره را اضافه کنید و تفت دهید تا به غلظت برسد. حرارت را خاموش کنید. دارچین را اضافه و مخلوط کنید.

مرحله 4

چند قاشق از مخلوط را کف ظرف لبه‌دار بریزید و خرماها را به صورت عمودی و فشرده در ظرف بچینید. مخلوط آرد و روغن گرم را روی سطح خرماها بریزید و صاف کنید. صبر کنید تا رنگینک، ولرم شود و بعد روی آن را بنابر سلیقه خود تزیین کنید. برای تزیین می‌توانید از پودر پسته، پودر نارگیل، دارچین، گل سرخ، خلال پسته و مغز گردو استفاده کنید.

نکته‌ها

  • می‌توانید از ترکیب 50 گرم کره و روغن مایع استفاده کنید.
  • آرد سفید را جایگزین آرد سبوس‌دار نکنید؛ در طعم اصلی آن تاثیر می‌گذارد.
  • روغن را کم‌کم اضافه کنید؛ با توجه به جنس آرد ممکن است به مقدار روغن کمتر و یا بیشتری نیاز داشته باشید.
  • غلظت مناسب آرد و روغن در عکس نشان داده شده است.
  • ادویه اصلی رنگینک، دارچین است و نباید به جز دارچین، طعم ادویه دیگری غالب باشد اما می‌توان بنابر سلیقه از پودر هل هم استفاده کرد.
  • رنگینک جنوبی، تمام شیرینی خود را از خرما می‌گیرد اما می‌توانید از پودر قند هم استفاده کنید.
  • در صورت استفاده از پودر قند، 50 گرم کافی است که به دو صورت می‌توانید اضافه کنید: 1- بعد از تفت دادن مخلوط آرد و روغن، حرارت را خاموش کنید؛ بعد پودر قند الک‌شده را اضافه کنید. 2- بعد از اینکه مخلوط آرد و روغن را روی خرما پخش و صاف کردید، صبر کنید تا کاملا خنک شود؛ بعد پودر قند را روی رنگینک الک کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها