شیرینپلو با مرغ
این دستور را درست کردی؟
شیرینپلو زنجانی
5
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه شیرینپلو زنجانی
برای 2 نفرزردچوبه
1 قاشق چایخوری
نمک (برای جوشاندن برنج)
1 قاشق مرباخوری
برگه زردآلو (خردشده)
نصف پیمانه
نمک (برای خیساندن برنج)
2 قاشق غذاخوری
پیاز
1 عدد متوسط
گوشت گوسفند
300 گرم
روغن مایع
یکچهارم پیمانه
هویج
2 عدد متوسط
برنج
2 پیمانه
آب
به میزان لازم
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
نمک (برای گوشت)
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینپلو زنجانی
آمادهسازی
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
برگه زردآلو را بشویید و خرد کنید، سپس بهمدت 1 تا 20 دقیقه در آب بخیسانید.
هویج و پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس پیاز را نگینی ریز و هویج را نگینی درشت خرد کنید.
گوشت را با دقت بشویید تا مو یا خرده استخوانی به آن نماند، سپس خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. پیاز که طلایی شد، گوشت را در آن تفت دهید تا رنگ گوشت کمی برگردد. به گوشت، فلفل و زردچوبه بزنید، سپس کمی آب به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 2
بعد از پختِ گوشت، برگه زردآلو، هویج و نمک را به آن اضافه کرده و بگذارید آبِ غذا کم شود تا گوشت سس غلیظی داشته باشد.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و بعد مخلوط گوشت و هویج و برگه را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و باقی مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایرمواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
بدون کشمش هم میشه؟
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها