این دستور را درست کردی؟
پلو شوشتری با مرغ
مواد اولیه پلو شوشتری با مرغ
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
یکسوم پیمانه
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
2 قاشق مرباخوری
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
نصف پیمانه
350 گرم
طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- لوبیا چشمبلبلی را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید. مقدار مناسبی آب (بهاندازهای که روی لوبیا را بگیرد) در کاسه بریزید و اجازه دهید خوب خیس بخورند. چند بار در این مدت آب ظرف را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. اینکار به کمتر شدن زمان پخت لوبیا هم کمک میکند.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا لوبیا چشمبلبلی را با مقدار مناسبی آب (که روی لوبیا را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
پیاز را در ماهیتابهای حاوی روغن تفت دهید، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و نیمی از زعفران را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ بهآرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود و بعد شعله را خاموش کنید؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِجوش اضافه کنید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. لوبیاچشمبلبلی و شوید را با برنج آبکششده مخلوط کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج مخلوط را بریزید. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
مرحله 5
بعد از پختِ پلو، کمی از آن بردارید، با باقیمانده زعفران دمکشیده مخلوط کنید و پلو را در دیس بکشید و با مخلوط زعفرانی تزیین کنید و مرغ پخته را در کنار آن سرو کنید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- درصورتی که شوید تازه در دسترس دارید، آن را پاک کرده، خوب بشویید و ساطوری خرد کنید و با لوبیا چشمبلبلی پخته و برنج آبکششده مخلوط کرده، دمکنید. میزان شوید تازه را میتوانید برابر با شوید خشک برداشته یا بنابر ذائقه خود بیشترکنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها