این دستور را درست کردی؟
پلو شوشتری با گوشت
مواد اولیه پلو شوشتری با گوشت
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
200 گرم
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
نصف پیمانه
یکچهارم قاشق غذاخوری
طرز تهیه پلو شوشتری با گوشت
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- لوبیا چشمبلبلی را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید. مقدار مناسبی آب (بهاندازهای که روی لوبیا را بگیرد) در کاسه بریزید و اجازه دهید خوب خیس بخورند. چند بار در این مدت آب ظرف را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. اینکار به کمتر شدن زمان پخت لوبیا هم کمک میکند.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید، سپس آب آن را بگیرید؛ برای اینکار میتوانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.
- پیاز را با گوشت مخلوط کنید. آرد نخودچی( یا سوخاری)، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و خوب ورز دهید. هربار از گوشت بهاندازه گردو بردارید و قلقلی درست کنید. بهتراست قلقلیها را به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرد.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا لوبیا چشمبلبلی را با مقدار مناسبی آب (که روی لوبیا را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
حالا قلقلیها را خوب در روغنِ داغ سرخ کنید تا مغزپخت شوند، بعد کنار بگذارید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. لوبیاچشمبلبلی و شوید را با برنج آبکششده مخلوط کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج مخلوط را بریزید و بعد قلقلیها را روی آن بچنید یا این کار را با یک لایه برنج و یک لایه قلقلی تکمیل کنید (درصورت تمایل چند قلقلی برای تزیین کنار بگذارید). با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
مرحله 5
بعد از پختِ پلو، کمی از آن بردارید، با زعفران دمکشیده مخلوط کنید و پلو را در دیس بکشید و با مخلوط زعفرانی و قلقلی تزیین کنید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- درصورتی که شوید تازه در دسترس دارید، آن را پاک کرده، خوب بشویید و ساطوری خرد کنید و با لوبیا چشمبلبلی پخته و برنج آبکششده مخلوط کرده، دمکنید. میزان شوید تازه را میتوانید برابر با شوید خشک برداشته یا بنابر ذائقه خود بیشترکنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها