slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
کرمانشاه

این دستور را درست کردی؟


خورش خلال بادام

4.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش خلال بادام

برای 2 نفر

گوشت گوسفند

250 گرم

روغن مایع

6 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

دارچین (چوب )

1 عدد متوسط

هل

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده-غلیظ)

4 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

گلاب

به میزان لازم

خلال بادام

70 گرم

آب

به میزان لازم

لیمو عُمانی (اَمانی)

1 عدد بزرگ

زرشک

3 قاشق غذاخوری

کره

50 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش خلال بادام

آماده‌سازی

  1. خلال بادام‌ را به مدت 30 دقیقه در گلاب بخیسانید. برای این کار خلال بادام را در یک کاسه یا لیوان ریخته و تا سطح رویش گلاب بریزید. (پس از خیساندن، گلاب را دور نریزید تا به‌همراه بادام در خورش بریزید.)
  2. زرشک را هم مثل خلال بادام ، حدود 10 تا 15 دقیقه، در مقداری آب بخیسانید و بعد آب را دور بریزید.
    • چون پخت این خورش کمی زمان‌بر است، می‌توانید خیساندن زرشک و خلال بادام را به میانه‌های زمانِ پخت غذا منتقل کنید تا سرعتتان بیشتر شود.

  3. پیاز و گوشت را خوب بشویید.
  4. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  5. گوشت را هم مکعبی خرد کنید.
  6. لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید؛ بهتراست لیموعمانی را 10 تا 15 دقیقه درکمی آبِ ولرم بخیسانید.

مراحل پخت

مرحله 1

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا حدی که تغییر رنگ دهد، بعد فلفل و زردچوبه بپاشید و هم‌بزنید.

مرحله 3

رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی‌اش گرفته شود، سپس چوب دارچین و لیموعمانی را به‌همراه آب داخل قابلمه خورش بریزید و درِ قابلمه را بگذارید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، تابه‌ای روی اجاق بگذارید، کمی کره در آن بریزید تا ذوب شود بعد زرشک را کمی در آن تفت دهید تا نرم شود.

مرحله 5

حالا زرشک تفت‌دادهشده را به همراه خلال بادام با گلاب، نمک، پودر هل و زعفران دم‌کرده در خورش بریزید و اجازه دهید خورش چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد. (توجه داشته باشید که خورش نباید زیاد آبدار باشد.)

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  3. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت به خورش نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت می‌شود.
  4. حتما قبل از سرو، چوب دارچین را از داخل خورش بردارید.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها