slider image
slider image
ته بوریان
ته بوریانته بوریان
ته بوریان
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
گیلان

این دستور را درست کردی؟


ته بوریان

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه ته بوریان

برای 2 نفر

آرد سفید

1 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

بادمجان (قلمی)

2 عدد کوچک

گوجه فرنگی

2 عدد کوچک

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

گوشت مرغ

2 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

آب نارنج (یا آبلیمو)

یک‌سوم پیمانه

تخم مرغ

1 عدد متوسط

پیاز

1 عدد بزرگ

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه ته بوریان

آماده سازی

مرحله 1

  1. مرغ یا ماهی را بشویید.

  2. پیاز (در صورت استفاده از مرغ)، بادمجان و گوجه را بشویید.

  • بادمجان را پوست گرفته و کامل نگهدارید یا برش بزنید.

  • گوجه‌ها را از وسط نصف کنید.

  • پیاز را رنده کرده یا نگینی خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

ابتدا مرغ را سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

حالا پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید، نمک، فلفل و زرد چوبه بزنید؛ سپس به آن آرد اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه آب نارنج (یا آبلیمو) را به همراه مقداری آب اضافه کنید.

مرحله 3

در ادامه مرغ سرخ شده را به مواد اضافه کنید و در صورت نیاز کمی آب جوش هم بریزید و اجازه دهید مرغ بپزد.

مرحله 4

بادمجان و گوجه را جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 5

وقتی مرغ پخت، تخم‌مرغ‌‌ها را در کاسه‌ای خوب هم بزنید و به مرغ اضافه کنید.

مرحله 6

گوجه و بادمجان سرخ شده را روی خورش بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشند و غذا جا بیفتد.

روش دوم پخت

مرحله 1

ابتدا ماهی یا مرغ را سرخ کنید و در یک قابلمه بچینید.

  • در صورت استفاده از مرغ، پس از سرخ شدن باید آن را با مقداری آب بپزید، ولی ماهی نیازی به پختن ندارد.

مرحله 2

در ظرفی آب نارنج یا لیمو را با کمی فلفل (درصورت تمایل)، نمک و زردچوبه مخلوط کنید تا رنگ زرد داشته باشد.

مرحله 3

آرد را هم به مخلوط اضافه کنید تا غلظت پیدا کند، سپس آن را روی حرارت بگذارید تا به‌جوش آید.

مرحله 4

بادمجان و گوجه را جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 5

تخم‌مرغ‌‌ها را در ظرفی جداگانه خوب هم بزنید و در مخلوط آب نارنج یا لیمو، آرد، نمک، فلفل (درصورت تمایل) و زردچوبه بریزید.

  • پیش از بسته شدن تخم‌مرغ، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله 6

محتوای قابلمه را به‌همراه گوجه و بادمجان به ظرف حاوی مرغ پخته یا ماهی سرخ شده اضافه کنید.

مرحله 7

اجازه دهید غذای شما چند دقیقه‌ای بجوشد تا مواد کامل به‌خورد مرغ یا ماهی برود و خورش آماده سرو شود.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. در بعضی مناطق تخم‌مرغ حذف شده و به‌جای آن سبزی معطر (نعنا، جعفری و چوچاق به میزان 50 تا 100 گرم، البته برای 2 نفر) استفاده می‌شود.  در این صورت در مرحله 5 به‌جای تخم‌مرغ از سبزی استفاده کرده و باقی مراحل را به همان ترتیب ادامه دهید.

  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.

  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (‍‌تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها