این دستور را درست کردی؟
ته بوریان
مواد اولیه ته بوریان
برای 2 نفر1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
2 عدد کوچک
2 عدد کوچک
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
2 عدد متوسط
به میزان لازم
یکسوم پیمانه
1 عدد متوسط
1 عدد بزرگ
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه ته بوریان
آماده سازی
مرحله 1
-
مرغ یا ماهی را بشویید.
-
پیاز (در صورت استفاده از مرغ)، بادمجان و گوجه را بشویید.
-
بادمجان را پوست گرفته و کامل نگهدارید یا برش بزنید.
-
گوجهها را از وسط نصف کنید.
-
پیاز را رنده کرده یا نگینی خرد کنید.
روش اول پخت
مرحله 1
ابتدا مرغ را سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
حالا پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید، نمک، فلفل و زرد چوبه بزنید؛ سپس به آن آرد اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه آب نارنج (یا آبلیمو) را به همراه مقداری آب اضافه کنید.
مرحله 3
در ادامه مرغ سرخ شده را به مواد اضافه کنید و در صورت نیاز کمی آب جوش هم بریزید و اجازه دهید مرغ بپزد.
مرحله 4
بادمجان و گوجه را جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 5
وقتی مرغ پخت، تخممرغها را در کاسهای خوب هم بزنید و به مرغ اضافه کنید.
مرحله 6
گوجه و بادمجان سرخ شده را روی خورش بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشند و غذا جا بیفتد.
روش دوم پخت
مرحله 1
ابتدا ماهی یا مرغ را سرخ کنید و در یک قابلمه بچینید.
-
در صورت استفاده از مرغ، پس از سرخ شدن باید آن را با مقداری آب بپزید، ولی ماهی نیازی به پختن ندارد.
مرحله 2
در ظرفی آب نارنج یا لیمو را با کمی فلفل (درصورت تمایل)، نمک و زردچوبه مخلوط کنید تا رنگ زرد داشته باشد.
مرحله 3
آرد را هم به مخلوط اضافه کنید تا غلظت پیدا کند، سپس آن را روی حرارت بگذارید تا بهجوش آید.
مرحله 4
بادمجان و گوجه را جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 5
تخممرغها را در ظرفی جداگانه خوب هم بزنید و در مخلوط آب نارنج یا لیمو، آرد، نمک، فلفل (درصورت تمایل) و زردچوبه بریزید.
-
پیش از بسته شدن تخممرغ، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله 6
محتوای قابلمه را بههمراه گوجه و بادمجان به ظرف حاوی مرغ پخته یا ماهی سرخ شده اضافه کنید.
مرحله 7
اجازه دهید غذای شما چند دقیقهای بجوشد تا مواد کامل بهخورد مرغ یا ماهی برود و خورش آماده سرو شود.
نوش جان!
نکتهها
-
در بعضی مناطق تخممرغ حذف شده و بهجای آن سبزی معطر (نعنا، جعفری و چوچاق به میزان 50 تا 100 گرم، البته برای 2 نفر) استفاده میشود. در این صورت در مرحله 5 بهجای تخممرغ از سبزی استفاده کرده و باقی مراحل را به همان ترتیب ادامه دهید.
-
میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
-
اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها