این دستور را درست کردی؟
آش ترخینه ایلام
مواد اولیه آش ترخینه ایلام
برای 2 نفرمواد اولیه آش ترخینه ایلام
100 گرم
نصف قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
100 گرم
1 عدد متوسط
به میزان لازم
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
100 گرم
100 گرم
نصف قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش ترخینه ایلام
آماده سازی
مرحله 1
- ماش و لوبیا چشم بلبلی را جداگانه پاک کنید و بشویید.
- سبزی را پاک کرده بشویید و خرد کنید.
- گوجه را شسته ، در صورت تمایل پوست بگیرید و خرد کنید.
- ترخینه را 1 ساعت در آب ولرم گذاشته تا خوب نرم شود.
- پیاز را شسته،پوست گرفته و خرد کنید.
روش اول پخت
مرحله 1
ماش و لوبیا را جداگانه با مقداری آب بپزید.
در زمان پخت ماش در ظرف را نبندید تا پوسته های آن جدا نشود.
مرحله 2
آب جوش و ماش را با لوبیا پخته مخلوط کرده و ترخینه را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا بجوش آمده و گلوله نشود.
مرحله 3
سبزی و گوجه را اضافه کنید درش را بگذارید تا جا بیفتد.
مرحله 4
پیاز را در روغن سرخ کرده و زردچوبه بزنید.
روش دوم پخت
مرحله 1
ابتدا ماش را بپزید، خوب که پخت از صافی رد کرده و آبش را بگیرید.
مرحله 2
لوبیا را با مقداری آب بار بگذارید تا بپزد.
مرحله 3
آبِ ماش را با لوبیا پخته مخلوط کرده و ترخینه را اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا بجوش آمده و گلوله نشود.
مرحله 4
سبزی و گوجه را اضافه کنید.
مرحله 5
آش که قوام آمد پیاز داغ ، نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه کرده و شعله را کم کنید تا آش چند غل بزند سپس سرو کنید.
نوش جان
نکتهها
- ترخینه خوراکی است که از گندم پخته شده در دوغ ، شیر و...تهیه میشود.ترخینه را میتوانید بصورت آماده خریداری کنید. درصورت تمایل میتوانید آن را در فصل بهار یا تابستان در منزل درست کرده و هر زمان که تمایل داشتید از آن استفاده کنید. به طرز تهیه ترخینه مراجعه کنید
- سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر ، تره، گشنیز ، جعفری، شوید است. بهتر است از تمام این سبزی ها به اندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش را آماده کنید.برای آماده سازی یک کیلو سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200گرم تهیه کنید و بعد از خرد کردن بسته به تعداد نفرات میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
- البته بر حسب ذائقه میتوانید میزان یکی از سبزی ها را کمتر یا بیشتر نمایید اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.پس بهتر است استاندارد رعایت شود.
- لوبیا و ماش را از شب قبل یا حداقل 8ساعت قبل از پخت ، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند . در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شده و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها