slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟


آش اوماج آذربایجان شرقی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش اوماج آذربایجان شرقی

برای 2 نفر

مواد اولیه آش اوماج آذربایجان شرقی

سیب زمینی

2 عدد کوچک

سبزی معطر (ریحان، تره، مرزه، جعفری)

150 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

آب قلم (آب قلم یا آب گوشت (در صورت تمایل))

1 پیمانه

عدس

نصف پیمانه

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز (برای پیاز داغ 1 تا 2 قاشق)

2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد کوچک

اوماج

آرد سفید

یک‌سوم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه آش اوماج آذربایجان شرقی

آماده سازی

مرحله 1

  1. عدس را پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  3. پیاز و سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید، بعد پیاز را نگینی و سیب‌زمینی را مربعی خرد کنید.
  4. اوماج درست کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

عدس را در مقداری آب بپزید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در قابلمه‌ای روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 3

به پیازداغ، سیب‌زمینی، نمک، فلفل و  آب گوشت (یا آب قلم) را اضافه کنید و اجازه دهید سیب‌زمینی بپزد.

مرحله 4

پس از پختِ سیب‌زمینی، سبزی خرد شده را اضافه کنید.

مرحله 5

سبزی که پخت، عدس پخته و اوماج را آرام‌آرام به آش اضافه کنید و هم بزنید تا به هم نچسبند.

مرحله 6

پیاز داغ تهیه کنید.

  • در نهایت پس از پختِ اوماج و جا افتادن آش، آن را در ظرفی بکشید و با پیاز داغ تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

عدس را با مقداری آب بپزید و کنار بگذارید.

مرحله 2

سیب‌زمینی‌ها و پیاز‌ها را درسته در آب گوشت یا قلم بریزید تا بپزند.

مرحله 3

پیاز نگینی را در روغن تفت دهید و زردچوبه بزنید.

مرحله 4

بعد از پختِ سیب‌زمینی و پیاز، عدس پخته، نمک، فلفل و کمی پیاز داغ اضافه کنید.

مرحله 5

پس از به جوش آمدن مواد، سبزی خرد شده را اضافه کنید.

مرحله 6

حالا اوماج را آرام آرام به آش اضافه کنید و هم بزنید تا به هم نچسبند.

مرحله 7

در نهایت پس از پخت اوماج و جا افتادن آش، آن را در ظرفی بکشید و با باقیمانده پیاز داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اوماج

مرحله 1

به آرد نمک بزنید. مقدار کمی آب را آرا‌م‌آرام به آرد بپاشید و با سرانگشتان خود ورز دهید تا کم کم حالت خمیری و گلوله‌گلوله پیدا کند.

طرز تهیه اوماج روش دوم

مرحله 1

ابتدا برای تهیه اوماج، آرد را الک کنید و با کمی آب و نمک مخلوط کنید به‌صورتی که حالت خمیری و چسبنده پیدا کند، سپس آن را با دندانه درشت رنده کنید تا حالت گرد و گلوله‌ای پیدا کند. روی سینی کمی آرد بپاشید و دانه‌ها را روی آن قرار دهید تا خشک شوند.

  • می‌توانید به‌جای رنده‌کردن، خمیر را از سبد رد کنید تا گلوله‌های ریزی به اندازه دانه‌های برنج تهیه کنید.

مرحله 2

برای استفاده در این آش باید نیم ساعت به آن‌ها استراحت دهید تا خشک شوند.

  • برای سریع‌تر خشک‌شدنِ اوماج می‌توانید، آن را در فر با حرارت کم یا در آفتاب یا روی بخاری با حرارت کم یا روی رادیاتور شوفاژ قرار دهید.
  • می‌توانید اوماج را به مقدار زیاد درست کرده و خشک کنید تا دفعات بعدی نیاز به آماده‌سازی نداشته باشد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. برای تهیه این آش عدس را نیم ساعتی بخیسانید و سپس آب آن را دور بریزید.
  2. به‌جای 2 عدد پیاز ریز و 2 عدد سیب‌زمینی ریز می‌توانید از 1 عدد پیاز متوسط و 1 عدد سیب‌زمینی متوسط استفاده کنید.
  3. سیب‌زمینی و پیاز را نگینی خرد کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها