آش اوماج آذربایجان شرقی
آش اوماج آذربایجان شرقیآش اوماج آذربایجان شرقی
آش اوماج آذربایجان شرقی

آش اوماج آذربایجان شرقی

4
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟

آش اوماج آذربایجان شرقی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

آش اوماج، غذایی اصیل و ریشه‌داره که هم به‌عنوان غذای کمکی، هم غذایی سبک مصرف می‌شه. در روزهای سرد سال خیلی می‌چسبه و هنر آشپزیِ آشپز رو نمایان می‌کنه. با آش اوماج، مغز آدم بهتر کار می‌کنه، اتفاق‌ها بیشتر توی ذهن می‌مونه و از پوک‌شدنِ استخوان پیشگیری می‌شه. خاطره‌های قشنگتون پایدار!

مواد اولیه

برای 2 نفر
مواد اولیه آش اوماج آذربایجان شرقی

سیب زمینی

2 عدد کوچک

سبزی معطر (ریحان، تره، مرزه، جعفری)

150 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

آب قلم (آب قلم یا آب گوشت (در صورت تمایل))

1 پیمانه

عدس

نصف پیمانه

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز (برای پیاز داغ 1 تا 2 قاشق)

2 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد کوچک

اوماج

آرد سفید

یک‌سوم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

آماده سازی

مرحله 1
  1. عدس را پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  3. پیاز و سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید، بعد پیاز را نگینی و سیب‌زمینی را مربعی خرد کنید.
  4. اوماج درست کنید.
روش پخت اول

مرحله 1

عدس را در مقداری آب بپزید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در قابلمه‌ای روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 3

به پیازداغ، سیب‌زمینی، نمک، فلفل و  آب گوشت (یا آب قلم) را اضافه کنید و اجازه دهید سیب‌زمینی بپزد.

مرحله 4

پس از پختِ سیب‌زمینی، سبزی خرد شده را اضافه کنید.

مرحله 5

سبزی که پخت، عدس پخته و اوماج را آرام‌آرام به آش اضافه کنید و هم بزنید تا به هم نچسبند.

مرحله 6

پیاز داغ تهیه کنید.

  • در نهایت پس از پختِ اوماج و جا افتادن آش، آن را در ظرفی بکشید و با پیاز داغ تزیین کنید.
روش پخت دوم

مرحله 1

عدس را با مقداری آب بپزید و کنار بگذارید.

مرحله 2

سیب‌زمینی‌ها و پیاز‌ها را درسته در آب گوشت یا قلم بریزید تا بپزند.

مرحله 3

پیاز نگینی را در روغن تفت دهید و زردچوبه بزنید.

مرحله 4

بعد از پختِ سیب‌زمینی و پیاز، عدس پخته، نمک، فلفل و کمی پیاز داغ اضافه کنید.

مرحله 5

پس از به جوش آمدن مواد، سبزی خرد شده را اضافه کنید.

مرحله 6

حالا اوماج را آرام آرام به آش اضافه کنید و هم بزنید تا به هم نچسبند.

مرحله 7

در نهایت پس از پخت اوماج و جا افتادن آش، آن را در ظرفی بکشید و با باقیمانده پیاز داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اوماج

مرحله 1

به آرد نمک بزنید. مقدار کمی آب را آرا‌م‌آرام به آرد بپاشید و با سرانگشتان خود ورز دهید تا کم کم حالت خمیری و گلوله‌گلوله پیدا کند.

طرز تهیه اوماج روش دوم

مرحله 1

ابتدا برای تهیه اوماج، آرد را الک کنید و با کمی آب و نمک مخلوط کنید به‌صورتی که حالت خمیری و چسبنده پیدا کند، سپس آن را با دندانه درشت رنده کنید تا حالت گرد و گلوله‌ای پیدا کند. روی سینی کمی آرد بپاشید و دانه‌ها را روی آن قرار دهید تا خشک شوند.

  • می‌توانید به‌جای رنده‌کردن، خمیر را از سبد رد کنید تا گلوله‌های ریزی به اندازه دانه‌های برنج تهیه کنید.
مرحله 2

برای استفاده در این آش باید نیم ساعت به آن‌ها استراحت دهید تا خشک شوند.

  • برای سریع‌تر خشک‌شدنِ اوماج می‌توانید، آن را در فر با حرارت کم یا در آفتاب یا روی بخاری با حرارت کم یا روی رادیاتور شوفاژ قرار دهید.
  • می‌توانید اوماج را به مقدار زیاد درست کرده و خشک کنید تا دفعات بعدی نیاز به آماده‌سازی نداشته باشد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. برای تهیه این آش عدس را نیم ساعتی بخیسانید و سپس آب آن را دور بریزید.
  2. به‌جای 2 عدد پیاز ریز و 2 عدد سیب‌زمینی ریز می‌توانید از 1 عدد پیاز متوسط و 1 عدد سیب‌زمینی متوسط استفاده کنید.
  3. سیب‌زمینی و پیاز را نگینی خرد کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها