خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)
خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)
خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)

خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)

4
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

گیاه‌خوار باشی و قیمه‌بادمجان بدون گوشت رو امتحان نکرده باشی؟! اکثر گیاه‌خوارها که مشکل کبد ندارند یا بی‌خوابی نمی‌زنه به سرشون، به‌خاطر اینه که لپه جزو جدانشدنیِ بیشترِ وعده‌های غذایی‌شونه.

مواد اولیه خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)

برای 2 نفر

دارچین (چوب )

1 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

لپه

70 گرم

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

بادمجان

2 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

لیمو عُمانی (اَمانی)

2 عدد متوسط

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان (بدون گوشت)

آماده‌سازی

  1. بادمجان‌ را بشویید، پوست بگیرید و به‌شکل دلخواه برش بزنید. بهتراست روی بادمجان‌ها نمک بپاشید و حدود 20 دقیقه استراحت دهید و بعد بشویید و خشک کنید تا تلخی‌شان گرفته شود.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید و به‌مدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید.
  4. لپه را پاک کنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

حالا به پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و پس از کمی هم‌زدن، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی‌اش گرفته شود.

مرحله 3

وقتی رنگ رب باز شد، لپه را به‌همراه چوب دارچین، مقداری آب و لیموعمانی در غذا بریزید، بعد درِب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید لپه روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 4

در این فاصله در تابه‌ای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس هر دو طرف بادمجان‌ها را خوب در آن سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 5

وقتی لپه پخت بادمجان سرخ‌شده را اضافه کنید و منتظر بمانید خورش جابیفتد و به غلظت دلخواه برسد.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. بعضی لپه‌ها که بسیار سفت و ریز هستند معمولا دیرپزند؛ بهتر است قبل از پخت خورش 2 تا 3 ساعت لپه‌های دارای این ویژگی را بخیسانید.
  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  4. درصورت تمایل می‌توانید اواخر پخت خورش مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.
  5. همچنین می‌توانید اواخر پخت، تعدادی گوجه گیلاسی یا گوجه معمولی نصف‌شده به‌همراه بادمجان به خورش اضافه کنید.
  6. قبل از سرو خورش، تکه‌های چوب دارچین را خارج کنید.
  7. بسته به سلیقه خود می‌توانید بادمجان‌های سرخ‌شده را در خورش نریزید و به هنگام سرو روی غذا بگذارید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها