slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً تند
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
یزد

این دستور را درست کردی؟


آش گندم یزد

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش گندم یزد

برای 2 نفر

مواد اولیه آش گندم یزد

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

پیاز

200 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفند)

200 گرم

ادویه آش

1 قاشق مرباخوری

عدس

نصف پیمانه

لوبیا قرمز

نصف پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

دنبه

50 گرم

ماش

50 گرم

زردچوبه

1 قاشق مرباخوری

آب

به میزان لازم

گندم

1 پیمانه

طرز تهیه آش گندم یزد

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.

  2. گندم، عدس، لوبیا و ماش را پاک کنید و بشویید.

  3. پیاز و دنبه را بشویید؛ سپس پیاز را پوست بگیرید و با دنبه داخل چرخ گوشت بریزید.

    • اگر چرخ گوشت ندارید، پیاز را نگینی و دنبه را به تکه‌های کوچک خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

گوشت را بپزید. (به طریقه پخت گوشت مراجعه کنید.)

مرحله 2

در این فاصله بلغور و حبوبات را هم جداگانه بپزید.

مرحله 3

گوشت پخته را ریش‌ریش کنید، حبوبات پخته را هم آبکش کنید، بعد همه را به بلغور پخته اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله 4

در یک تابه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید. دنبه را در پیاز بریزید و کمی تفت دهید؛ سپس نمک، فلفل سیاه، جوز هندی و ادویه آش (در صورت تمایل) را اضافه کنید، در ادامه کمی آب بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.

مرحله 5

کمی که دنبه جوشید، آن را داخل قابلمه بلغور و حبوبات بریزید و اجازه دهید همگی باهم بجوشند و آش جا بیفتد. در پایان نمک آش را اندازه کرده و سرو کنید.

  • اگر نیاز بود، به غذا آبجوش اضافه کنید و هم بزنید تا غذا ته نگیرد.

روش دوم پخت

مرحله 1

در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید، بعد نصف دنبه و پیاز چرخ شده را با زردچوبه به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.

مرحله 2

وقتی آب به جوش آمد، گوشت و لوبیا را به آن اضافه کنید.

مرحله 3

بعد از پخته شدن گوشت و حبوبات، در یک تابه باقیمانده دنبه و پیاز را تفت دهید.

مرحله 4

دنبه و پیاز تفت داده شده را با گندم، ادویه، نمک و فلفل داخل آش بریزید و اجازه دهید همه مواد، خوب باهم بپزند و آش جا بیفتد.

  • در پایان نمک آش را اندازه کرده و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن لوبیا به سریع‌تر پختنش کمک می‌کند.

  2. گندم را بخیسانید، زیرا خیساندن گندم هم به زودتر پختنش کمک می‌کند.

  3. عدس نیازی به خیساندن ندارد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها