slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
همدان

این دستور را درست کردی؟


آش تره‌کوهی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش تره‌کوهی

برای 2 نفر

مواد اولیه آش تره کوهی

آب

به میزان لازم

لوبیا قرمز

یک‌چهارم پیمانه

سیر (حبه)

4 عدد متوسط

برگ سیر

یک‌چهارم پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

لوبیا چیتی

یک‌چهارم پیمانه

دوغ

2 پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

تره کوهی

100 گرم

روغن مایع

به میزان لازم

عدس

یک‌چهارم پیمانه

رشته آش

50 گرم

نخود

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه آش تره‌کوهی

آماده سازی

مرحله 1

  1. تره کوهی را پاک کنید، بشویید و خرد کنید.
  2. عدس، لوبیا چیتی، نخود و لوبیا قرمز را پاک کنید و بشویید.
  3. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید، سپس پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید.
  4. برگ سیر تازه را بشویید و خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

ابتدا نخود، لوبیاچیتی، لوبیا قرمز و عدس را جداگانه بپزید و آبکش کنید.

مرحله 2

در قابلمه‌ای پیاز را سرخ کنید و به آن زردچوبه بزنید.

مرحله 3

آب جوش، پیازداغ، برگ سیر، تره کوهی، عدس، نخود، لوبیا قرمز و چیتی را داخل قابلمه پیاز داغ بریزید.

مرحله 4

وقتی برگ سیر و تره کوهی پختند، رشته آش را اضافه کنید.

مرحله 5

سیرداغ و نعناداغ درست کنید. (برای مشاهده طرز تهیه هر کدام، رویشان کلیک کنید.)

مرحله 6

زمانی که رشته پخت و آب آش کم شد، دوغ، نمک، فلفل، سیرداغ و نعناداغ را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آش بجوشد و جا بیفتد.

  • قبل از سرو نمک و فلفل را اندازه کنید.
  • در صورت تمایل آش را با پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

ابتدا نخود و لوبیا با هم در قابلمه بریزید و نیم‌پز کنید.

مرحله 2

حالا عدس را به آن‌ها بیفزایید تا حبوبات، کامل بپزند.

مرحله 3

در تابه‌ای پیاز را سرخ کنید و زردچوبه بزنید، بعد به‌همراه برگ سیر، تره کوهی و رشته، داخل قابلمه حبوبات بریزید و صبر کنید، سبزیجات بپزند.

مرحله 4

سیرداغ و نعناداغ تهیه کنید. (برای مشاهده طرز تهیه هر کدام، رویشان کلیک کنید.)

مرحله 5

زمانی که آبِ آش کم شد، دوغ، نمک، فلفل، سیرداغ و نعناداغ را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا جا بیفتد.

  • قبل از سرو نمک و فلفل را اندازه کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریع‌تر پختنشان کمک می‌کند.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  3. در این آش می‌توانید به جای دوغ، یک قاشق کشک را رقیق کرده و استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)
  4. می‌توانید از نخود و لوبیا قرمز کمتری استفاده کنید. (به ازای ۲ نفر، جمعاً یک پیمانه مخلوط این دو)

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها