![https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/yakhmeh-torosh/yakhmeh_torosh_t_hese_tazegi.jpg](https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/yakhmeh-torosh/yakhmeh_torosh_t_hese_tazegi.jpg)
180 دقیقه
یخمهتُرُش
نسبتاً ترش
3.5
مواد اولیه یخمه تُرُش
نصف قاشق مرباخوری
150 گرم
1 عدد کوچک
1 قاشق چایخوری
100 گرم
1 عدد کوچک
نصف پیمانه
1 قاشق مرباخوری
به میزان لازم
آماده سازی
مرحله 1
- پیاز و به را بشویید و پوست بگیرید، سپس به را خرد کنید. (نیازی به خرد کردنِ پیاز نیست.)
- گوشت را خوب بشویید و مراقب باشید که مو یا خرده استخوانی به آن نماند.
- برنج را پاک کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
تمام مواد را با یکدیگر در قابلمه بریزید و آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد و برنج وا برود.
مرحله 2
پس از پختنِ گوشت و وا رفتن برنج، آلوها را جدا کنید، هستهشان را بگیرید و به غذا برگردانید، سپس همه مواد را بکوبید.
نوش جان!
- برای چشیدن طعم اصیل این غذا از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- مدت زمانِ پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش مییابد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتماً از آبجوش استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید طعم غذا ملس باشد، میتوانید به آن مقداری شیره خرما، انگور یا شکر بزنید.
- برخی در این غذا آلوی برغان هم میریزند که در این صورت، در انتهای پخت آلوچهها را از غذا بیرون آورید، هستههای آنها را جدا کنید و به غذا برگردانید و بکوبید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟