slider image
slider image
یخمه‌تُرُش
یخمه‌تُرُشیخمه‌تُرُش
یخمه تُرُش
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
160 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
اصفهان

این دستور را درست کردی؟


یخمه‌تُرُش

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه یخمه‌تُرُش

برای 2 نفر

مواد اولیه یخمه تُرُش

زردچوبه

نصف قاشق مرباخوری

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفند)

150 گرم

به

1 عدد کوچک

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آلو (برقانی)

100 گرم

پیاز

1 عدد کوچک

برنج

نصف پیمانه

نمک

1 قاشق مرباخوری

آب

به میزان لازم

طرز تهیه یخمه‌تُرُش

آماده سازی

مرحله 1

  1. پیاز و به را  بشویید و پوست بگیرید، سپس به را خرد کنید. (نیازی به خرد کردنِ پیاز نیست.)
  2. گوشت را خوب بشویید و مراقب باشید که مو یا خرده استخوانی به آن نماند.
  3. برنج را پاک کنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

تمام مواد را با یکدیگر در قابلمه بریزید و آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد و برنج وا برود.

مرحله 2

پس از پختنِ گوشت و وا رفتن برنج، آلو‌ها را جدا کنید، هسته‌شان را بگیرید و به غذا برگردانید، سپس همه مواد را بکوبید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. برای چشیدن طعم اصیل این غذا از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  3. مدت زمانِ پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش می‌یابد.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتماً از آبجوش استفاده کنید.
  5. اگر تمایل دارید طعم غذا ملس باشد، می‌توانید به آن مقداری شیره خرما، انگور یا شکر بزنید.
  6. برخی در این غذا آلوی برغان هم می‌ریزند که در این صورت، در انتهای پخت آلوچه‌ها را از غذا بیرون آورید، هسته‌های آن‌ها را جدا کنید و به غذا برگردانید و بکوبید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها