slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
جوشاندن-دم کردن-تفت دادن
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
آذربایجان غربی

این دستور را درست کردی؟


لپه برنج

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه لپه برنج

برای 2 نفر

گوشت مرغ (بدون استخوان)

300 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

برنج

یک و نیم پیمانه

نمک

1 قاشق مرباخوری

لپه

نصف پیمانه

آب (برای پخت)

3.5 پیمانه

فلفل سیاه (درصورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه لپه برنج

آماده‌سازی

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خردکنید. لپه را پاک کنید و بشویید. مرغ را مکعبی خردکنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا لپه را با مقداری آب در ظرف مناسبی روی حرارت ملایم بپزید. وقتی نرم شد، آبکش کنید و کناربگذارید.

مرحله 2

حالا در یک قابلمه مقداری روغن بریزید تا گرم شود. بعد پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. مرغ را در پیاز تفت دهید تا رنگش برگردد، سپس لپه پخته را اضافه کنید و بعد از یک تفت کوچک به آن نمک و فلفل (درصورت تمایل) بزنید. برنج را اضافه کرده، آب بریزید، حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا آب‌ بجوشد و کاملا تبخیر شود.

مرحله 3

وقتی آبِ برنج تبخیر شد، حرارت را کم کنید، با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَم‌کنی بگذارید) و منتظر بمانید تا پلو بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.

نکته‌ها

  1. بهتر است لپه سفت و دیر پز را از شب قبل بخیسانید.
  2. میزان مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. به جای مرغ می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده به‌صورت کوفته قلقلی (کله گنجشکی) یا گوشت قیمه‌ای استفاده کنید.
  4. مدت زمان پخت این غذا درصورت استفاده از گوشت قیمه‌ای بیشتر و درصورت استفاده از گوشت قلقلی کمتر از مقدار گفته‌شده خواهد بود.
  5. می‌توانید از برنج نیم دانه هم استفاده کنید.
  6. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ‌جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها