slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


خورش مسما بادمجان

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش مسما بادمجان

برای 2 نفر

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

بادمجان

2 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت سینه مرغ

300 گرم

غوره

2 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

گوجه فرنگی

1 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق مرباخوری

زعفران (دم‌کرده-غلیظ)

4 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش مسما بادمجان

آماده سازی

  1. بادمجان، پیاز وگوجه‌فرنگی را بشویید.
  2. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. گوجه‌ها را از وسط نصف کنید.
  4. بادمجان‌ را بشویید، پوست بگیرید و به‌شکل دلخواه برش بزنید. بهتراست روی بادمجان‌ها نمک بپاشید و حدود 20 دقیقه استراحت دهید و بعد بشویید و خشک کنید تا تلخی‌شان گرفته شود.
  5. مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه‌ای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس پیازها را در آن تفت دهید تا بلوری شوند.

مرحله 2

حالا مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. در ادامه به غذا نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و کمی دیگر هم تفت دهید.

مرحله 3

در این مرحله رب گوجه را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی‌اش گرفته شود، بعد در غذا آب بریزید و درِ قابلمه را بگذارید تا به‌جوش بیاید.

مرحله 4

وقتی خورش شروع به جوشیدن کرد، غوره را هم در آن بریزید و درِ قابلمه را بگذارید تا مرغ به‌همراه باقی مواد روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 5

دراین فاصله در یک ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 6

وقتی مرغ پخت، بادمجان‌های سرخ شده را همراه با گوجه‌فرنگی و زعفران به خورش اضافه کنید و بگذارید خورش چند دقیقه‌ دیگر روی حرارت بماند تا هم گوجه بپزد و هم خورش به غلظت دلخواه برسد و جابیفتد.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، غوره و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  3. در صورت تمایل می‌توانید به جای1 گوجه‌فرنگی نصف‌شده پرای 2 نفر از 8 عدد گوجه گیلاسی استفاده کنید. (اگر از گوجه گیلاسی استفاده می‌کنید، نیازی به نصف‌کردن نیست.)
  4. در صورت تمایل می‌توانید اواخرپخت کمی آب‌غوره هم در غذا بریزید. فقط قبل از این‌کار کمی از غذا بچشید و اگر دوست داشتید ترش‌تر شود به‌میزان موردنیاز آبغوره بریزید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها